България не е толкова зависима от газ за разлика от

...
България не е толкова зависима от газ за разлика от
Коментари Харесай

Добромир Живков, социолог: Нямам обяснение защо Радев не даде шанс на кабинета Петков

България не е толкоз подвластна от газ за разлика от други страни в Европа. Според мен тази тематика е изкуствено основана. Това съобщи в утринния блок на bTV социологът Добромир Живков по тематиката с възобновяването на договарянията с " Газпром ".

,,Още преди да съставия служебния кабинет, Румен Радев стартира да приготвя българските граждани  за хаоса в енергетиката. Но тук желая да кажа, че не е прерогатив на служебното държавно управление да дефинира геополитическата орбита на България. Ние сме парламентарна република и би трябвало постоянен кабинет и постоянен парламент. Действията на служебната власт могат да навредят дълготрайно на страната. Не можем да вършим такива генерални завои``, добави по тематиката с съветския газ Живков.

По думите му в тази ситуация не става въпрос толкоз за газ, що се касае за политика и геополитика от страна на Кремъл.

По тематиката с политическата обстановка в страната, социологът изрази мнение, че опълчването сред партиите на статуквото и антистатуквото ще продължи и след изборите на 2 октомври.

По адрес на президента Румен Радев Живков показа, че патоса, с който говореше срещу статуквото, е липсващ.

Още не мога да си отговоря за какво президентът не даде късмет на последния кабинет да развива политики, сподели социологът.

Неговият събеседник в студиото – политологът Слави Василев, се разграничи от тезата, че Румен Радев и ГЕРБ към този момент приказват в един глас. Според него президентът не приказва в един глас с някогашните ръководещи, а показва проблемите, за които и ГЕРБ сигнализират, което дефинира като обстоятелствено, а не преднамерено.

В момента всички партии скрито се надяват служебното държавно управление да върне " Газпром " в България, с цел да може след това да " стрелят " по президента с претекста, че е трансформирал геополитическата ни ориентировка. Но нашата евроатлантическа ориентировка никой не я слага на картата. Искам да припомня, че държавното управление на Кирил Петков отхвърли да работи с " Газпром ", а не " Газпром " отхвърли да работи с България, разяснява Василев.

Добави, че чака точно проблема с " Газпром " да бъде водещият лайтмотив на тези избори.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР