България не е много сложно да я управляваш. Едно посредствено

...
България не е много сложно да я управляваш. Едно посредствено
Коментари Харесай

Проф. Иво Христов: Пушечното месо на Източната Европа ще бъде хвърлено на украинския фронт, рано или късно

" България не е доста комплицирано да я управляваш. Едно криво-ляво общество не се ръководи комплицирано. "

Това сподели в изявление за проф. Иво Христов, социолог, правист и интернационален анализатор.

Казаното от президента Румен Радев по отношение на Политическа партия и политическата шмекерия проф. Христов разчита като " дълго трупано неодобрение и отчаяние, яд на моменти ", които са намерили устен израз. По думите му това е " следващият спукан политически балон " в годините след 2000-а до момента.

" Тези балони се пукат с все по-голяма скорост. Балоните започнаха да се пукат по-начесто. Срокът им на валидност става все по-къс, качеството – все по-ниско. "

Авторите на плановете са " композиция на българското задкулисие и на външния фактор " – в какви съотношения, е въпрос на съответен диалог, сподели още социологът. Според него планът Политическа партия е бил " скърпен с бели конци, доста непохватно, от неудачни артисти ", само че е извършил главните си задания - разкъсване на връзките с Русия, Македония и " окончателното затриване на българската енергетика ".

" И в този смисъл е сполучлив, което им подсигурява политическо възпроизводство в средносрочен аспект ".

По първите две точки нещата са напълно изчистени, а по третата към момента сме забили спирачка преди пропастта, означи Иво Христов.

В България в никакъв случай в историческа вероятност не е имало просвета за дейна и упорита опозиция изпод, която да постанова решения на продажни сили, уточни още Христов. Той счита, че има безмълвна опозиция, само че в случай че пристигна денят Х, нашето общество по-скоро няма да бъде готово да се съпротивлява.

Отказът за Шенген съгласно проф. Христов е " черен геополитически знак ", който демонстрира до каква степен ще бъде Европа в средносрочна вероятност – " докъдето са били хабсбургските граници ".

" Ние на Европа сме в забрадка вързани, по този начин или другояче. Тя има потребност от междинна, периферна територия – нещо приблизително сред " Мордор " и " силите на светлината " и тази функционалност се извършва от България и Румъния. "

Украйна е дълготраен план, подготвян доста от дълго време, не от 2014-а година, акцентира още в разбора си проф. Иво Христов.

" България и Румъния са във военностратегическия чадър на НАТО, на Съединени американски щати. Те са в рискова полоса на задълбочаващия се спор ", посочи той и предвижда огромно разгаряне на спора със замръзването на земята в Украйна.

Подготовката на мобилизираните в Русия приключва и стартира тяхната инфилтрация в западна посока. Когато се задвижи такава маса от хора, въпросът е до каква степен ще спрат, добави той.

Русия постепенно " влиза в привичния за нея от историческа позиция режим на боен лагер ", а " влязат ли във боен режим, всичко е допустимо ", разяснява проф. Христов в предаването " Политически НЕкоректно ".

Отвъд " кресливите псевдоелити в България ", които не са държали оръжие, въпреки всичко " факторите, от които зависи действителното взимане на решения, имат внимателна позиция и се пробват да минимизират вредите ", счита той.

" Пушечното месо на Източната Европа ще бъде хвърлено на украинския фронт, рано или късно ", черноглед е Христов.

Той изрази позиция, че референдум за еврото е на практика неосъществим и " това е геополитическо решение, което към този момент е взето " не от нас.

Европейски Съюз влиза във все по-сериозна рецесия и би трябвало да преразпредели част от заплащанията. Българският финансов капацитет е беден, само че занапред Европа навлиза в дълга и систематична рецесия и " жалкият български лев също е от изгода, трансформиран в евро ", стимулира се анализаторът.

" Нещата се необратими и към този момент се движат. "

Политическите сили играят " изключително танго " - за пред публиката всички настояват, че желаят да създадат държавно управление, само че истината е, че желаят, " в случай че може някакъв бушон да поеме пасивите на обстановката в най-тежките зимни месеци ", както и шоковете във външнополитически проект, разказа политическата обстановка проф. Иво Христов.

Той изрече съмнение, че по-скоро се готвят в средносрочен политически небосвод – локалните избори, които " подсигуряват окопаване на терена ".

Относно опита за прелом в Германия проф. Христов сподели, че има напрежение сред проатлантическите брюкселски елити и старите аристократични континентални елити, които желаят по-независимо държание на Европа.

" Този развой върви все по-сериозно. Германия е основната територия. Там се натиска на тази мъчителна точка, с цел да бъдат предизвестени всички останали. "

Източник: novinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР