България напълно споделя мнението за необходимостта от дългосрочен ангажимент на

...
България напълно споделя мнението за необходимостта от дългосрочен ангажимент на
Коментари Харесай

Тагарев: Военна помощ за Украйна колкото е необходимо, Русия е агресивна

„ България изцяло споделя мнението за нуждата от дълготраен ангажимент на Европейския съюз (ЕС) в поддръжка на Украйна, който да способства за нейната сигурност, с цел да подсигурява свободното и демократично европейско бъдеще на страната “.

Това съобщи министърът на защитата Тодор Тагарев по време на неофициалната среща на министрите на защитата на Европейски Съюз през днешния ден, 30 август, оповестиха от Министерството на защитата.

В рамките на срещата се организираха полемики по повод приноса на Европейски Съюз и уговорките му към сигурността на Украйна, както и последствията от съветската експанзия против Украйна на районно и световно равнище.

„ На фона на продължаващата съветска експанзия против Украйна, усложнена от все по-провокативното държание на Русия, в това число наоколо до границите на НАТО и изключително в района на Черно море, значим детайл от тази поддръжка би трябвало да остане даването на военна помощ и образование на украинските въоръжени сили толкоз дълго, колкото е належащо “, бе безапелационен министър Тодор Тагарев.

Той акцентира, че страната ни приветства предлагането за усилване на поддръжка за Украйна в границите на Европейския инструмент за мир, който към този момент е потвърдил своята успеваемост за даване на навременна военна поддръжка на Украйна.

„ Отдаваме изключително значение на запазването на разпоредбите и методологията на Инструмента във връзка с вноските на страните членки, което подсигурява взаимност и приобщаване “, сподели още той министър Тагарев.

Министрите на защитата разискаха предлагането на Европейската работа за външна активност за основаването на специфичен пакет за Украйна в границите на Европейския инструмент за мир и дълготрайния ангажимент на Европейски Съюз към сигурността на Украйна.

Министър Тагарев означи и бързите резултати от използването на тристранния метод на Европейски Съюз за обезпечаването на муниции за Украйна. По думите му - в по-широк проект поддръжката за Украйна следва да бъде обвързана с продължаващите старания за подсилване на европейската отбранителна промишленост, в това число със съответните тласъци за страните членки.

Той изрази убеденост, че новите европейски регламенти в поддръжка на производството на муниции и взаимното им придобиване биха помогнали доста за превъзмогване на неотложните и сериозни пропуски в отбранителните качества.
Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР