България може да се присъедини към валутно - курсовия механизъм

...
България може да се присъедини към валутно - курсовия механизъм
Коментари Харесай

Възможно е България да влезе в чакалнята за еврозоната до юни догодина

България може да се причисли към валутно - курсовия механизъм ERM II през първото или второто тримесечие на 2020 година, съобщи ръководителят на Европейския съвет по банково преструктуриране Елке Кьоних.

Водещата институция в процеса е Европейската централна банка, а отговорът й се очакваше в средата на лятото или при започване на есента, съобщи БНР.

Кьоних е първият почитан европейски представител, който обрисува новите периоди.

Самата Кьоних следи процеса по присъединението ни към така наречен чакалня за еврозоната, защото дружно с него ще влезем в тясно съдействие в банковия съюз.

Това значи, че българските банки ще стартират да вършат вноски в европейския фонд по преструктуриране, а не в националния. Именно този фонд е част от съвета, управителен от Кьоних.

“Трябва да забележим на какъв стадий е осъществяването на критериите, с цел да може Европейската централна банка да даде зелена светлина. Мисля че все още упованието е в първото или второто тримесечие на идната година, дано изчакаме, с цел да забележим “.

След като България влезе в чакалнята за еврозоната и в тясно съдействие, ръководената от Елке Кьоних институция ще утвърди проектите за преструктуриране на българските банки.

Съществуването на такива проекти е наложителна процедура, считана за буфер при възможен отрицателен процес.
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР