България Коалицията предлага увеличение на пенсиите И още от решенията:

...
България Коалицията предлага увеличение на пенсиите И още от решенията:
Коментари Харесай

Коалицията предлага увеличение на пенсиите

България Коалицията предлага нарастване на пенсиите И още от решенията: Няма да се заплаща първият ден от болничните 14 ноември 2019, 14:50  Коалицията предлага нарастване на пенсиите
инималната пенсия да стане 250 лв. от 1 юли 2020 година. Тя ще обхване 800 000 пенсионери. Няма да се заплаща и първият ден от болничните.

До тези решения са стигнали от ГЕРБ и "Обединени патриоти " на съвещание на съдружния съвет, съобщи БГНЕС.

Работодателите ще заплащат единствено втория и трети ден болничен, а първият ще остане за сметка на болния, посочи депутатът и водач на НФСБ Валери Симеонов.

От своя страна Красимир Каракачанов уточни, че 18 милиона дни са болничнитe и постоянно броят им нараства по празници.

Според него това не е редно да тежи на работодателите и страната.

Попитани на кого е предлагането, те не пожелаха да отговорят.

Кои българи ще взимат по-ниски пенсии с парите от частните фондове



Валери Симеонов разкри и останалите решения, към които са се обединили.

"Сутринта имаше политически съвет на обединението, на който обсъдихме въпроси в програмата на съдружното държавно управление още през съставянето му при започване на 2017 година Обединихме се към решението за осъществяване на текста, който сме заложили в съдружната стратегия за повишение на пенсиите и в тази ситуация се обединихме към решение, което ще внесем сред първо и второ четене на бюджета за повишение на минималната пенсия на 250 лева ", сподели Симеонов.

По думите му друго решение, което ще материализират е приобщаването на децата от ниски обществени пластове, към просветителната система.

Той разясни, че концепцията е четири, пет и шестгодишните деца да бъдат наложително в детска градина, като страната ще поеме разноските за такси на тази група деца.

Приеха бюджета на първо четене - догонващ или уравновесен

"Обединихме се да бъде избран и заделен фонд в размер на 70 млн. лева за създаване на нови детски градини и учебни заведения ", разгласи още Симеонов.

Попитан дали на съдружни съвет е участвал представител на "Атака ", Симеонов отговори, че те са изключени от коалиция "Обединени патриоти ".

"Коалиция ГЕРБ - "Обединени патриоти " е непокътната. Тя не е изменена. Самата коалиция "Обединени патриоти " е изменена ", разясни той и добави, че в "Обединени патриоти " са НФСБ и Вътрешна македонска революционна организация.

На въпрос по кое време пенсията ще стане 300 лева, някогашният вицепремиер сподели, че вървят в тази посока и се надява до края на мандата тя да стигне този размер.
Източник: vesti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР