България изпраща военния самолет Спартан и в Сирия, съобщи NOVA. По-рано

...
България изпраща военния самолет Спартан и в Сирия, съобщи NOVA. По-рано
Коментари Харесай

България изпраща военния самолет Спартан на помощ в Сирия

България изпраща военния аероплан " Спартан " и в Сирия, заяви NOVA.

 

По-рано през днешния ден от ефира на NOVA Нейно превъзходителство Орас Махмуд - краткотрайно ръководещ посолството на Сирийската Арабска Република, прикани българското държавно управление да помогне със самолети, с които да се достави помощ за страната, която е тежко наранена от опустошителното земетресение в Турция.

По думите ѝ досега ранените са над 2400, а жертвите над 1400. Тя увери, че избавителните екипи са в сигурност в Сирия макар военните дейности там. И съобщи, че страната се нуждае най-вече от екипи, съоръжение и медикаменти.

 

“Много НПО-та се обърнаха към нас и БЧК с концепцията да съберат помощи и да изразят своята поддръжка към сирийските жители. Ще го създадем. От петък доста интензивно работим по това най-късно до сряда наш държавен аероплан да отиде до Ливан с филантропична помощ ”, сподели гл. комисар Николай Николов, консултант на вицепремиера Иван Демерджиев. 

 

Още в сряда късно вечерта българското държавно управление получава зелена светлина от Европейска комисия – и стартират да окомплектоват всичко от първа нужда за бедстващите в Сирия.  Правителство е готово да продължи с полети и по суша, в това число, добави Николов.

 

Последвайте Епицентър.БГ към този момент и в  и ! 
Източник: epicenter.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР