България излъчи трима шампиони в 39-ото издание на международния турнир

...
България излъчи трима шампиони в 39-ото издание на международния турнир
Коментари Харесай

България с трима шампиони на "Златната ръкавица"

България излъчи трима първенци в 39-ото издание на интернационалния шампионат по бокс за младежи и девойки „ Златната ръкавица “ във Войводина. Водени от Борислав Бояджиев нашите гении завоюваха общо 5 медала. Златни оценки сграбчиха Радослав Росенов, който получи и самостоятелна премия, както и Красимир Джуров, и Кирил Борисов. Със сребро се поздрави Уилиам Чолов, а бронз завоюва Даниел Кирилов (57 кг).

В категория до 60 кг Радослав Росенов надви над мощния украинец Данило Дрижа. Националът ни се показа на изключителна висота по време на целия шампионат и справедливо бе определен за най-хубав боксьор от чужденците в Сърбия. При 63.5-килограмовите Красимир Джуров реализира триумф над Рафаел Буза (Унгария), до момента в който при най-тежките (+92 кг) Кирил Борисов преодоля съпротивата на румънеца Йон Добрен.

В категория до 75 кг Уилиам Чолов остана със сребърен орден, макар че се показа извънредно мощно във финала с представителя на домакините Рашко Симич. Съдиите решиха да дадат успеха на локалния боксьор, който като единствен първенец от Сърбия бе определен и за най-хубавия на шампионата.

" Златната ръкавица “ във Войводина е част от подготовката на националния ни отбор за Европейското състезание в Будва през октомври. В тази връзка старши треньорът Борислав Бояджиев показа след шампионата, че е удовлетворен от представянето на националите ни, както и от цялостното равнище на конкуренцията, в която присъединяване взеха боксьори от 15 страни.
Източник: bnr.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР