България излъчи 10 финалисти на Европейското първенство по кикбокс, което

...
България излъчи 10 финалисти на Европейското първенство по кикбокс, което
Коментари Харесай

Десет финала за България на Европейското по кикбокс в Анталия

България излъчи 10 финалисти на Европейското състезание по кикбокс, което се организира в Анталия. Състезанието ще завърши в събота с финали в другите категории и стилове в двете посоки кръг и татами.

От 27-те ни национали, които вземат участие в Турция, 10 се класираха за финалите и ще се борят за Европейската купа в дните 18 ноември (петък) и 19 ноември (събота).

В направление Ринг, където се играят тежките стилове от кикбокса Али Юзеир стигна финала в кат. 75 кг жанр К1. Съперник на преспективният ни кикбоксьор от Варна ще е Моше Ор Шамаа от Израел.

На край при дамите ще излезе и Александра Димитрова в жанр Фул контакт кат. 52кг. Димитрова която се състезава и в кикбокса и в таекуондото ще спори за златото с туркинята Емине Арслан.

В жанр К1 на кръг Огнян Мирчев победи на полуфинала в кат. 63.5кг. украинеца Олех Беспияти и в петък чака Едгар Техиера Ривас от Испания в разногласието за купата.

Националът ни Марио Аржанов също ще спори за златния орден в кат. 54 кг. жанр Фул контакт против Адам Кондон от Ирландия.

Петият български финалист на кръг е Христо Калайджиев в жанр Лоу кик, кат. 86 кг. Той ще спори за Европейската купа против Бобан Илиоски от Република Северна Македония.

В направление татами България също има 5-ма финалисти.

Кирил Илиев е с два финала в стиловете лайт контакт и киклайт контакт в кат. 57кг. Съперниците му ще са Корай Ертас от Турция в лайт контакта, а в киклайт контакта Илиев ще спори с испанеца Анксо Видал Родригес.

Световният ни първенец Борислав Радулов също ще преследва Европейската купа в Анталия. В петък на националът ни следва крайна борба в кат. 57кг жанр поинт файтинг против унгареца Патрик Целовски.

Капитанът на националният ни тим в леките стилове Кристина Николова също е на край в жанр киклайт контакт, където чака туркинята Дуйгу Туран. Чаровната ни представителка завоюва и два бронзови медала в другите стилове в които взе участие - лайт контакт и пойнт файтинг.

При дамите Калина Колева ще се бори за Европейската купа в кат. 55 кг. в жанр киклайт контакт. Колева завоюва и бронзов орден в друтият жанр пойнт файтинг.

До момента България завоюва 9 бронза които станаха владеене на Илия Ненов, Александър Рибников, Теодор Христов, Кристина Николова, Калина Колева,

Иван Кръстанов, Петьо Футлев и Михаил Георгиев.

Финалите на българите ще се играят в петък и събота.





Намерете Българска национална телевизия в обществените мрежи:,,,
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР