България има ясно заявени амбиции да развива високотехнологични зелени производства.

...
България има ясно заявени амбиции да развива високотехнологични зелени производства.
Коментари Харесай

Радев: България има амбиции да развива високотехнологични зелени производства

България има ясно декларирани упоритости да развива високотехнологични зелени производства. Това съобщи президентът Румен Радев при подписването на декларация, с която България се причисли към Европейския алианс за акумулатори.

Държавният глава добави, че е уверен, че с включването на България в Европейския алианс за акумулатори, страната ни ще може да развие своя капацитет.

" Подписването се случва в миг, в който в Европа текат огромни и динамични процеси по преосмисляне на цялостния метод на Европейския съюз към единния пазар. Период на разрастване на тактиката за дълготрайна конкурентна дарба на Европейски Съюз. На новия европейски акт за промишленост с нулеви чисти излъчвания ", разяснява президентът.

Присъединяването към Европейския алианс за акумулатори отключва нови хоризонти пред българската просвета, промишленост и нововъведения, счита президентът.

" Не единствено посредством достъпа до фонда на алианса, който е забележителен, само че най-много посредством опцията ние да участваме, да се кооперираме и интегрираме във водещи планове за просвета, нововъведения, проучвания, а и в региона на нови бизнес разработки посредством доста по-интензивно капиталово партньорство ", изясни Румен Радев.

Държавният глава увери, че България ще заеме значимо място в алианса и в този бранш на европейската промишленост. " Не единствено със своя човешки и промишлен капитал, само че и с добиването на цветни метали в нашата страна. България е шеста в този сегмент в Европейски Съюз. Страната ни създава седем % от електролитната мед в Европейски Съюз и осем % от оловото ", уточни президентът.

Радев поздрави и автомобилната промишленост, която има над 11% принос за брутния вътрешен артикул на страната, 350 компании и 70 000 работни места. 

По думите му би трябвало да осъзнаем, че Европа поема курс към решителна промяна за определяне на ясна посока за реализиране на стратегическа самостоятелност посредством развиването на новаторска, само че и пълноценна, всеобхватна промишленост и енергетика.
Източник: vesti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР