България има проблем с корупцията и той трябва да бъде

...
България има проблем с корупцията и той трябва да бъде
Коментари Харесай

Томислав Дончев: България има проблем с корупцията

България има проблем с корупцията и той би трябвало да бъде решен от всички – преди всичко от правораздавателната власт, след това и от правосъдната. Ролята на медиите, когато се приказва за битка с корупцията е, че публичният напън води до откриване на корупционни практики.
Това съобщи вицепремиерът Томислав Дончев пред бТВ.

Имаме стотици случаи на злоупотреби, в които сме реагирали без да е имало медийни сензации, добави Дончев. Когато дефинитивно завърши инспекцията на всички къщи за посетители и бъдат открити злоупотреби с тях, би трябвало да бъдат върнати всички европейски пари. Ще бъде отворена специфична сметка, и в случай че Европейска комисия наложи наказания по оперативната стратегия, финансирала къщите, България ще си заплати санкцията с парите от тази сметка. Контролът по финансирането на плановете за къщи за посетители би трябвало да стане по-плътен, добави Дончев.

Преди време твърдях, че в случай че научаваш нещо от вестниците, значи не си вършиш работата, – в този момент е реалност хора на високопоставени длъжности да схващат за злоупотреби от медиите.

Не е хубаво представители на страната да приказват, че се вихрела безотговорност. Така вицепремиерът Томислав Дончев разяснява думите на президента Румен Радев, че се вихрела безотговорност в страната.

Има ли случай, в който е имало данни за нещо неправилно и да не сме реагирали, попита Дончев.
Източник: frognews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР