България има повод да се усмихне на 14 март и

...
България има повод да се усмихне на 14 март и
Коментари Харесай

ДЕНЯТ В НЯКОЛКО РЕДА: повод за българска гордост

България има мотив да се усмихне на 14 март и причина този път не е състезателен триумф, а е обвързван с културата.

Георги Господинов е номиниран за една от най-престижните литературни награди в света - „ Букър “. Той е първият български публицист, който получава такова самопризнание. Господинов е измежду претендентите за наградата, който се връчва на 12 май, с романа си „ Времеубежище “.

Доста по-прозаична тематика, обвързвана с идните Великденски празници - 4-членно семейство би трябвало да задели 1000 лв. за няколко дни в планината. Това твърди проф. Румен Драганов от Института за разбори и оценки в туризма.

Колкото до войната в Украйна, надалеч не всички в Америка я възприемат еднопосочно - губернаторът на Флорида Рон Десантис, който през 2024 година може да стане президент, я дефинира като " териториален спор ".

В същото време съветският президент Владимир Путин я дефинира като " задача за оцеляване на съветската държавност, битка за битие ".

А забавно съвпадане с самодейността на Българска социалистическа партия за референдум против " джендър идеологията ", редица български уеб сайтове с общоизвестни благосклонности към режима в Москва откриха " хомосексуална агитация " в учебник за 6-и клас на издателство " Просвета ".
Още по темата
Източник: clubz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР