България има потенциал да привлече повече американски туристи. Около това

...
България има потенциал да привлече повече американски туристи. Около това
Коментари Харесай

Министърът на туризма: България има потенциал да привлече повече американски туристи

България има капацитет да притегли повече американски туристи. Около това мнение се сплотиха н. прочие Кенет Мертен, дипломат на Съединени американски щати в България, и министърът на туризма Зарица Динкова. Страната ни може да предложи доста културни и естествени забележителности, които да провокират интереса на американските туристи. В България към момента има недокоснати места, които би трябвало да бъдат показани и непокътнати, съобщи министър Зарица Динкова.

Екипът на Министерството на туризма обмисля нова маркетингова тактика, която ще бъде ориентирана и към разширение на пазарите, акцентира още министър Динкова.

Съединени американски щати е перспективен и мечтан туристически сътрудник и пазар за България. През 2019 година, преди пандемията от COVID-19, над 104 000 американски туристи са пътували до България. За първите 5 месеца на 2023 година, броят на жителите на Съединени американски щати, посетили страната ни, е 30 469, което е растеж от 41% по отношение на същия интервал през 2022 година

Комбинираните туристически артикули имат огромен капацитет, защото обичайно американските туристи избират да съчетават визити на допустимо най-вече туристически обекти с едно пътешестване. В този смисъл, комбинирането на главните летни и зимни туристически артикули с благоприятни условия за балнео и СПА туризъм, както и визити на културно-исторически забележителности, би бил все по-значим фактор при образуването на желанията към страната ни от американските туристи. Допълни министър Динкова и предложи България да бъде показана като дестинация на американския пазар или B2B конгрес още през идната година, в случай че това съставлява интерес за американския пазар.

Развитието на българския туристически бранш е народен приоритет, означи още министър Динкова. Според WTTC (Световният съвет по пътувания и туризъм), предходната година приносът на бранша на пътуванията и туризма набъбна с 25% до 10 милиарда лв., което съставлява 6,5% от стопанската система на България, приближавайки се до най-високата стойност от 2019 година от 9,9% от стопанската система.
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР