България има още един медал от Олимпийските игри в Лондон

...
България има още един медал от Олимпийските игри в Лондон
Коментари Харесай

Спортната бомба на деня! България спечели сребърен медал от олимпийските игри в Лондон, 5 години след края им!

България има още един орден от Олимпийските игри в Лондон през 2012 година Това стана факт, откакто на Милка Манева публично бе присъдено сребърното отличие в категория до 63 кг на шампионата по повдигане на тежести, заяви Би Ти Ви.
Тя приключи пета в конкуренцията, само че след дисквалификации поради допинг на три от съперничките й се придвижи до втората позиция. Решението на процедура към този момент е в действие и бе доказано в писмо от Международната федерация по повдигане на тежести. Това бе последната стъпка преди Международният олимпийски комитет да пренареди класирането.
Така Манева става първата българска щангистка с орден от Олимпийски игри. В Лондон оценки завоюваха още Станка Златева (сребро, борба) и Тервел Пулев (бронз, бокс).
Освен задоволство, Манева ще получи и парична премия. Премията, оповестена от Българския олимпийски комитет за второ място на игрите преди 5 години, е 170 000 лева без налозите. Бившата състезателка ще би трябвало да получи 120 000 лева Причината – за петото място към този момент са й били преведени плануваните 50 000 лева Освен това на Манева ще бъде отпусната и пожизнена награда в размер на 90% от три минимални заплати. Съответните бонуси са планувани и за треньорката й Кристиана Колева. loading... #SC_TBlock_381491 a { font-family: Roboto!important; }

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР