България има нужда от стабилно правителство и работещ парламент. Без

...
България има нужда от стабилно правителство и работещ парламент. Без
Коментари Харесай

Акад. Денков: Конституцията не предполага някой друг да дава съвети дали НС да избере правителство, или не

България има потребност от устойчиво държавно управление и работещ парламент. Без бюджет, от който зависят орисите на всички, още веднъж закъснение на закони - това са проблеми, които могат да се решат със сформиране на постоянно държавно управление, съобщи след връчването на мандата Денков.

Трябва да бъдат размразени договарянията с ГЕРБ. Нека да седнем на масата и се надявам те да продължат, добави Денков.

" Не мисля, че Конституцията допуска някой различен да дава препоръки на Народно събрание дали да избере държавно управление или не “, акцентира той. Трябва да бъдат размразени договарянията с ГЕРБ. Нека да седнем на масата и се надявам те да продължат, сподели той.

“Днес не сме се чували с Мария Габриел, до момента в който не влезем в договаряния няма да разясня състав ”, сподели още Денков. Той напомни, че през 2021г. бяха заменени управленията на службите и това бе показано като естествена парламентарна процедура. “Аз одобрявам обикновено препоръките на президента ”, разясни още акад. Денков.

Ген. Атанас Атанасов, съпредседателят на Демократична България изрази мнение, че Радев се усеща обиден от това, че обединението са декларирали от дълго време по какъв начин имат законопроекти, които ще внесат в Народно събрание за смяна в метода, по който се ръководят службите. “В член 105 от Конституцията Министерски съвет дава отговор за сигурността и публичен ред в страната, а тези сега, бяха назначени от неговото служебно държавно управление. Преди да бъде назначен който и да било, изключително за българските служби, би трябвало да бъде изследван за надеждност, тъй че не мога да схвана защо национално изменничество се приказва ”, сподели още Атанасов. “Преди да е основано държавно управление, всевъзможни тълкования са непотребни. В диалога сме ги коментирали, тъй като мислим, че би трябвало да се промени метода, по който се назначават ръководителите на българските служби ”, разяснява още той.

Асен Василев от Политическа партия акцентира, че законопроектите за службите са били импортирани още в 48 Народно събрание, тъй че те да бъдат гласувани от Народно събрание, а не от министър- ръководителя или президента еднолично. “Това е извънредно значимо, с цел да може службите да са на България, а не да служат на ползите на един или няколко индивида ”, изясни Василев.
Източник: faktor.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР