България има напълно различен облик пред нашите международни партньори през

...
България има напълно различен облик пред нашите международни партньори през
Коментари Харесай

Стефан Тафров: Опасявам се, че Русия може да предизвика ядена катастрофа в АЕЦ Запорожие

България има изцяло друг образ пред нашите интернационалните сътрудници през последните три седмици откогато има постоянен кабинет. Това сподели в ефира на Euronews PrimeTime дипломатът Стефан Тафров. Според него към този момент са се разсеяни всички подозрения, че България е на страната на Украйна и против съветската експанзия.
По време на служебните държавни управления имаше двусмислени послания. Президентът Румен Радев, който представляваше България, говореше едно в Брюксел, а друго у нас. Добрата вест за България, Европейски Съюз и НАТО е, че това към този момент завърши.
Украйна би трябвало да стане член на Европейски Съюз, само че мъчно ще стане член на НАТО преди края на войната. Могат обаче да се създадат стъпки в тази посока, като съвет НАТО-Украйна, сподели още той.
В момента на метежа съветската агитация беше парализирана и нямаше обединен разказ. Мисля, че това е доста сериозен аспект от вредата, която понесе Путин вследствие на тези събития. Не мисля, че това, което се случи беше опит за интрига сред него и Пригожин, а за действителен протест и безпорядък.
Според Стефан Тафров това е дало съществено отражение на имиджа и престижа на съветския президент. Ток обаче изрази терзания за ориста на АЕЦ " Запорожие ".
В последните часове има вести, че Русия изтегля част от личния състав си в АЕЦ " Запорожие ". Има обвинявания на съветското външно министерство, че Украйна е минирала Запорожката АЕЦ. Не е изключено режимът на Путин да се опита да минимизира вредите от метежа с нещо брутално, предизвиквайки огромна злополука в АЕЦ " Запорожие " да вземем за пример.
Целият свят, както и съветският народ видя, че това е един обезверен режим, който е по-слаб, в сравнение с наподобява. Сега, когато се видя истината за слабостта, режимът е кадърен да провокира безумни по мащабите си последици, изрази опасенията си дипломатът.

Целия диалог вижте във видеото.
Източник: euronewsbulgaria.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР