България има дългосрочно сътрудничество с Русия в областта на енергетиката,

...
България има дългосрочно сътрудничество с Русия в областта на енергетиката,
Коментари Харесай

Радев в Петербург: Не приемам, че България няма суверенитет


„ България има дълготрайно съдействие с Русия в региона на енергетиката, което има стратегически измерения. Наблюдаваме дълбоки промени в енергийната и в частност в газопреносната инфраструктура и вследствие на тях България развива капацитет за бъдеща дистрибуция на природен газ към Югоизточна и Централна Европа “. Това съобщи президентът Румен Радев в границите на полемиката на Петербургския интернационален стопански конгрес.

Държавният глава уточни, че в развой на развиване са общите енергийни политики на Европейски Съюз, на който България е член и страната ни работи за осъществяване на заложените в тях цели – диверсификация и конкурентоспособност. Тези промени основават по-добри благоприятни условия за разширение на наличието и на Русия на газовите пазари в Югоизточна и Централна Европа. „ Всичко това постанова да си отговорим на въпроса по какъв начин в новите условия можем да продължим нашето стратегическо съдействие с Русия “, разяснява Радев.

Българският държавен глава още веднъж акцентира, че страната ни чака да трансформира връзките си с Русия в региона на енергетиката, в които ценовата политика е значителен детайл.

Президентът Путин съобщи от своя страна, че цената на природния газ е обвързана с цената на нефта и дефинира това като „ обективна цена “. По думите му България е изгубила от прекъсването на плана „ Южен поток “. Според съветския държавен глава това не е било суверенно решение на страната ни, а изгубените вложения в „ Южен поток “ съставляват цената за евроинтеграцията, която България заплаща. В отговор президентът Радев съобщи, че не може да се съгласи с изказванието, че суверенитетът на България е бил стеснен. „ Южен поток “ не беше план единствено на България, а европейски план и решението е било общо, добави президентът. Румен Радев акцентира и че без значение от сегашната комплицирана формула за образуването на цената на природния газ, ние би трябвало да гледаме оттатък днешния ден.

В рамките на полемиката на въпрос за резултата от наложените на Русия наказания дадоха отговор президентът Румен Радев и министър-председателят на Словакия Петер Пелегрини. Българският държавен глава уточни, че глобите са способ с стопански средства да се трансформират политически позиции. От такива решения страда бизнесът, а те засягат с изключение на страната,

на която са наложени и страните които ги постановат. Често пъти глобите не са дейно решение, засягат необятни пластове на популацията и основават отрицателен резултат против сходна политика. „ България има отрицателен опит със глобите против някогашна Югославия, вследствие на които се появи черен пазар и проведена престъпност “, напомни още президентът Румен Радев.
Източник: novinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР