България има дългосрочно сътрудничество с Русия в областта на енергетиката,

...
България има дългосрочно сътрудничество с Русия в областта на енергетиката,
Коментари Харесай

Радев към Путин: Спирането на Южен поток не ограничава суверенитета ни

България има дълготрайно съдействие с Русия в региона на енергетиката, което има стратегически измерения. Наблюдаваме дълбоки промени в енергийната и в частност в газопреносната инфраструктура и вследствие на тях България развива капацитет за бъдеща дистрибуция на природен газ към Югоизточна и Централна Европа.

Това съобщи президентът Румен Радев в границите на полемиката на Петербургския интернационален стопански конгрес, оповестиха от пресцентъра на президентството.

Припомняме, че президентът е на посещаване в Русия, където през вчерашния ден към този момент се срещна с президента Владимир Путин и двамата разискаха съдействието в енергетиката.

Днес двамата влязоха в спор по отношение на цената на газа и плана " Южен поток ".

Българският държавен глава още веднъж акцентира, че ценовата политика е значителен детайл.
 Путин видя развиване в връзките, а Радев изиска още газ и предложения Русия за
Путин видя развиване в връзките, а Радев изиска още газ и предложения Русия за " Белене "

България продължава да модернизира и уголемява своята газопреносна мрежа

Президентът Путин съобщи, че цената на природния газ е обвързана с цената на нефта и дефинира това като " обективна цена ". По думите му България е изгубила от прекъсването на плана " Южен поток ". Според съветския държавен глава това не е било суверенно решение на страната ни, а изгубените вложения в " Южен поток " съставляват цената за евроинтеграцията, която България заплаща.

Радев съобщи, че не може да се съгласи с изказванието, че суверенитетът на България е бил стеснен. " Южен поток " не беше план единствено на България, а европейски план и решението е било общо. Румен Радев акцентира и че без значение от сегашната комплицирана формула за образуването на цената на природния газ, ние би трябвало да гледаме оттатък днешния ден.

В рамките на полемиката на въпрос за резултата от наложените на Русия наказания дадоха отговор президентът Румен Радев и министър-председателя т на Словакия Петер Пелегрини.

Българският държавен глава уточни, че глобите са способ с стопански средства да се трансформират политически позиции. От такива решения страда бизнесът, а те засягат с изключение на страната, на която са наложени и страните които ги постановат.

Често пъти глобите не са дейно решение, засягат необятни пластове на популацията и основават отрицателен резултат против сходна политика.

България има отрицателен опит със глобите против някогашна Югославия, вследствие на които се появи черен пазар и проведена престъпност, напомни още президентът.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР