България и Турция обмислят създаването на общ туристически продукт, насочен

...
България и Турция обмислят създаването на общ туристически продукт, насочен
Коментари Харесай

България и Турция с общ туристически продукт

България и Турция обмислят основаването на общ туристически артикул, ориентиран към туристите от така наречен " перспективни пазари ", оповестяват от Министерството на туризма. Световната организация по туризъм дефинира като перспективни пазари Китай, Япония, Индия, Близкия изток, Съединени американски щати и Канада.

Идеята за общия туристически артикул е дискутирана в границите на интернационалното ревю на туристическата промишленост World Travel Market (WTM), което се организира в Лондон.

По време на диалози министърът на туризма Николина Ангелкова и нейният турски сътрудник Нуман Куртумлуш са разискали още една самодейност - за провеждането на Дни на културата в двете страни.

Плановете са в разнообразни български градове да бъдат показани турските традиции, а дни на културата, отдадени на България и нейната просвета, да бъдат проведени в разнообразни градове в Турция.

Турция е на пето място по брой туристи, посетили България за интервала януари- септември 2017 година Те са над 485 000, което регистрира растеж над 12% по отношение на същия интервал на предходната година, съобщи министър Ангелкова.

Българските жители, които са посетили Турция през същия интервал, са повече от 1 млн., като растежът е от над 6 на 100. Данните са показателни за това, че двете страни могат да имат положително партньорство и да надградят към този момент постигнатите резултати, добави българският министър на туризма.

В рамките на WTI Николина Ангелкова уточни пред свои сътрудници, че България има голям капацитет да развива разнообразни типове всеобщ и профилиран туризъм. Тя показа капиталовите преимущества на страната - ниски налози, растеж на стопанската система и политическа непоклатимост, допълват от Министерството на туризма.
Източник: inews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР