България и Северна Македония все още не са постигнали формално

...
България и Северна Македония все още не са постигнали формално
Коментари Харесай

Османи: Всички знаят какво целеше сарказмът на Еди Рама

България и Северна Македония към момента не са постигнали официално съглашение – нито документално, нито устно. Това съобщи македонският външен министър Буяр Османи пред ТВ21.

„ За всеки проблем има решение и ние обсъждаме точно това. Но някои от тях не получиха нужното удостоверение, по тази причина сега нямаме никакъв контракт с България – нито писмен, нито вербален. Но мисля, че към момента има вяра, има политически климат това да се случи. Работихме много върху това и считам, че се движим в вярната посока. Всички политически фактори в страната са на наша страна. Например, нощес до рано сутринта преговаряхме с българската страна, за което съм уведомил и премиера, и президента на страната”, сподели Османи.

По мотив коментара на албанския министър председател Еди Рама, който в Солун показа македонския си сътрудник Димитър Ковачевски като „ министър председател на бъдещата Западна България”, Османи съобщи, че Рама „ беше доста изострен към българската делегация дотам, че и те се подразниха, изключително по въпроса за Македония, като споделиха, че това, което прави България, е огромен срам”.

Албания е жертва, а Рама сподели това, което ние не можем, с цел да поддържаме процеса жив, сподели още македонският външен министър.

„ Рама не е задължен да поддържа толкоз мощно нашите позиции, а всички, които бяха там, го видяха. Всеки, който е наблюдавал няколкочасовия спор вътре, знае каква беше задачата на сарказма му. От името на държавното управление мога само да благодаря за мощната поддръжка, която ни оказа там министър председателят Рама”, сподели Османи. /БГНЕС

Източник: faktor.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР