България и Сърбия подписаха двустранен меморандум за намаляване на тарифите

...
България и Сърбия подписаха двустранен меморандум за намаляване на тарифите
Коментари Харесай

Подписахме със Сърбия за по-ниски цени на роуминга

България и Сърбия подписаха двустранен меморандум за понижаване на цените за роуминг, съобщи БНР. Подписите си под документа сложиха министърът на превоза Ивайло Московски и сръбският министър на търговията, туризма и известията Расим Ляич.

В сръбската столица дойде и министър председателят Бойко Борисов, с цел да взе участие в Съвета за съдействие на страните от района.

Телекомите от двете страни ще договарят изискванията за по-ниските цени на диалозите и трафика на данни.

Очаква се вследствие на съглашението цените на роуминга да поевтинеят в идващите сред 3 и 6 месеца.

Отпадането на роуминга с страните от Западните Балкани е приоритет за идното българско европредседателство. Това е цел освен за за държавното управление ни, само че и за българския еврокомисар Мария Габриел.

Сърбия е втората страна от района след Македония, с която е подписано такова съглашение.

От нощес в Белград се водят диалози в границите на Съвета за съдействие на високо ниво сред Сърбия, България, Гърция и Румъния.

Премиерите Бойко Борисов, Алексис Ципрас, Михай Тодосе и президентът-домакин Александър Вучич беседват в същия формат два месеца след диалозите във Варна. Те разискват напредъка в развиването на икономическото съдействие, бъдещи инфраструктурни планове, укрепването на районната непоклатимост, поддръжката за интеграцията на страните в района, което е приоритет на България в идното председателство на Съвета на Европейския съюз.

Четиристранната среща на балканските водачи стартира нощес с работна вечеря, дадена от сръбския президент Александър Вучич. /news.bg
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР