България и Румъния заслужават да са част от Шенгенското пространство,

...
България и Румъния заслужават да са част от Шенгенското пространство,
Коментари Харесай

България и Румъния заслужават да са част от Шенген, заяви Урсула фон дер Лайен

България и Румъния заслужават да са част от Шенгенското пространство, съобщи ръководителят на Европейска комисия Урсула фон дер Лайен по време на годишната си тирада за положението на Съюза

" Искам да благодаря на България и Румъния за това, че демонстрираха най-хубавите практики за предоставяне на леговище и връщане на мигранти. Те потвърдиха, че заслужават да са част от Шенген, по тази причина дано ги приемем без да се бавим повече ”, обърна се тя към депутатите от европарламента.

Миграцията би трябвало да бъде ръководена, само че това изисква самообладание, дълготрайни старания и на първо място единение в границите на Европейски Съюз, посочи фон дер Лайен.

Гледайте онлайн тук:



" Трябва да пазим равновесието сред отбраната на границите, сред суверенитета и сигурността, сред сигурността и хуманността. Изслушахме всчкии страни членки, изследвахме всички миграционни потоци. Реагирахме бързо и единно и на хибридната офанзива на Беларус, работихме в тясно съдействие с сътрудниците от Западните Балкани и намалихме противозаконните миграционни потоци ".

Урсула фон дер Лайен показва обичайна си годишна тирада за положението на Съюза пред членовете на Европейския парламент в Страсбург.

Речта за положението на Съюза е знаково събитие при започване на всеки нов политически сезон в Европа. Дебатът за положението на Европейски Съюз показва отчетността на Европейската комисия пред демократично определените представители на Европейски Съюз и спомага за построяването на по-прозрачен и либерален Съюз.


Последвайте ни във и

Вече може да ни гледате и в
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР