България и Румъния са част от нашето . Нека ги

...
България и Румъния са част от нашето . Нека ги
Коментари Харесай

Фон дер Лайен: Да не се бавим повече - да пуснем България и Румъния в Шенген

България и Румъния са част от нашето. Нека ги допуснем в него, без да се бавим повече! За това прикани ръководителят на Европейската комисия Урсула фон дер Лайен на обичайна годишна тирада за положението на Съюза пред членовете на Европейския парламент в Страсбург.

Тя особено благодари на двете страни за водещата им роля в използването на положителни практики в региона на убежището и връщането.

" Съюзът ни през днешния ден отразява визията на тези, които мечтаеха за по-добро бъдеще след Втората международна война. Бъдеще, в което един Съюз от народи, демокрации и нации ще работи дружно за шерване на мир и благополучие ", посочи Фон дер Лайен.

Станахме очевидци на раждането на геополитически съюз — съюз, който поддържа Украйна, опълчва се на експанзията на Русия, отвръща на самоувереността на Китай и влага в партньорства, добави тя.
 Нидерландски евродепутат: Ветото за България в Шенген остава най-малко до ноември
Нидерландски евродепутат: Ветото за България в Шенген остава най-малко до ноември

Партията на Марк Рюте, който ще остане на поста си до избирането на нов кабинет, е срещу влизането на България в Шенген

Шефът на ЕК открои Европейския зелен пакт — централен детайл на стопанската система и невиждан по своите упоритости, означи, че е проправен пътят за цифровия преход, открои историческия инструмент NextGenerationEU — сплотяващ вложения и промени в размер на 800 милиарда евро, напомни, че са положени основите на здравен съюз посредством имунизирането на цялостен континент и на огромни елементи от света и посочи революционната работа в региона на равенството сред половете .

" Преди четири години Европейският зелен пакт беше нашият отговор на апела на историята. А това лято — най-горещото лято, записано в миналото в Европа — по безапелационен метод ни подсети за това. Гърция и Испания бяха наранени от а едвам няколко седмици по-късно бяха застигнати от разрушителни наводнения. Видяхме безпорядък и буря от — от Словения до България и в целия Съюз. Това е действителността на една кипяща планета ", уточни Фон дер Лайен.

По нейни думи Европейският зелен пакт се е появил точно поради потребността да защитим планетата си.

Тя разгласи, че от този месец Съюзът ще организира серия от разговори за чист преход с другите индустрии и посочи, че преходът към декарбонизация е от значително значение за конкурентоспособността в Европа.

" Амбицията ни е ясна. Бъдещето на чистите технологии би трябвало да бъде основано в Европа - това е нашата цел ", безапелационна бе Фон дер Лайен.

Тя уточни, че нелоялните търговски практики на Китай са попречили на редица предприятия. Шефът на Европейска комисия съобщи, че държавните дотации на Китай изкривяват пазара в бранша на електрическите транспортни средства.
 Мецола чака скок на екстремизма в Европейски Съюз поради блокирането на България и Румъния за Шенген
Мецола чака скок на екстремизма в Европейски Съюз поради блокирането на България и Румъния за Шенген

" Да чакате години и да ви кажат " не ". Как можем да оправдаем такова обръщение? "

" Европейски Съюз стартира следствие на идващите от Китай електрически транспортни средства. Трябва да се оправим с тези нелоялни практики ", добави Фон дер Лайен, само че настоя да се понижи рискът, а

В речта си Фон дер Лайен съобщи и че Европейски Съюз се е трансформирал в иноватор за отбрана на правата на жителите в цифровата сфера и огромните компании.

По отношение на изкуствения разсъдък тя уточни, че Европа би трябвало да бъде отпред на нова международна рамка. " Акцентите са защитни ограничения, ръководство и нововъведения. Нашата работа е да подсигуряваме, че изкуственият разсъдък се развива по виновен, транспарантен и насочен към индивида метод ", означи Фон дер Лайен.

Тя съобщи и че ръководството на миграцията изисква самообладание и дълготрайни старания , само че нй-вече единение. " С ние постигнахме ново равновесие сред отбраната на границите и отбраната на хората. Баланс сред сигурността и хумаността ", посочи шефът на Европейска комисия.

По отношение на поддръжката за Украйна Фон дер Лайен съобщи, че ще бъде уголемен срокът на закрилата на украинските бежанци в Европейски Съюз.

Тя означи, че през тази година са били отпуснати 12 милиарда евро за лечебни заведения, учебни заведения и други, като се оферират в допълнение 15 милиарда евро за идващите четири години.

По нейни думи с предлагането за Акт в поддръжка на производството на муниции Европейски Съюз оказва помощ за посрещането на непосредствените потребности на Украйна във войната.

" Ето за какво предложихме спомагателни 50 милиарда евро за интервал от четири години за вложения и промени. Така ще помогнем за построяването на бъдещето на Украйна и за възобновяване ѝ като съвременна и просперираща страна. Защото бъдещето се вижда ясно. И този парламент го съобщи мощно: Бъдещето на Украйна е в нашия Съюз ", акцентира Фон дер Лайен.
 Европейска комисия: Нечестно е да се слагат нови условия пред България и Румъния за Шенген
Европейска комисия: Нечестно е да се слагат нови условия пред България и Румъния за Шенген

Комисията е в подготвеност да отпусне средства за границата ни с Турция

Тя изрази убеденост, че бъдещето на Европейски Съюз е в сегашните и бъдещите страни членки. Шефът на Европейска комисия открои върховенството на закона, правораздаването, свободната публицистика за стратегически приоритет.

Фон дер Лайен съобщи, че поддържа изцяло концепциите за промени на Европейски Съюз, в това число с нов контракт, в случай че такава стъпка се постанова. Тя акцентира, че би трябвало да се намерения по какъв начин ще наподобяват институциите и бюджета на блока с оглед бъдещето разширение. Всички тези въпроси ще бъдат прегледани по време на белгийското председателство на Европейски Съюз.

В умозаключение тя посочи, че бъдещето на континента зависи от избора, който вършим през днешния ден, и от стъпките, които подхващаме, с цел да приключим построяването на нашия Съюз.

" Хората в Европа желаят Съюз, който отстоява правата им в моменти на мощна конкуренция за превъзходство. Но желаят и Съюз, който ги закриля и е покрай тях, като сътрудник и съдружник в ежедневните им борби. И ние ще се вслушваме техния глас. Ако нещо е от голяма важност за европейците, то е от голяма важност за Европа ", безапелационна бе Фон дер Лайен.

По нейни думи в този момент е моментът Европа да отговори на апела на историята.

Да живее Европа, приключи тя.
 Украйна напредва бързо към участие в Европейски Съюз
Украйна напредва бързо към участие в Европейски Съюз

Година, откакто получи статут на претендент
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР