България и още 13 страни-членки на НАТО, както и Финландия,

...
България и още 13 страни-членки на НАТО, както и Финландия,
Коментари Харесай

НАТО ще създаде европейска ПВО, България ще бъде част от нея


България и още 13 страни-членки на НАТО, както и Финландия, която занапред следва да се причисли към Алианса, подписаха декларация за желание, с която да се сътвори " Европейска самодейност за въздушен щит ". 

Ръководената от Германия самодейност цели да сътвори европейска противовъздушна и противоракетна защита посредством взаимно придобиване на противовъздушно и и противоракетно съоръжение от европейските народи, се споделя в известието на Алианса. Според Ройтерс става дума за системи от вида " Ароу 3 " и " Пейтриът ". 

Заместник генералният секретар на Пакта Мирча Джеона дефинира уговорката като " решителен в миг, в който сме очевидци на безскрупулните и безразборни ракетни набези от Русия в Украйна, които убиват цивилни и разрушават сериозна инфраструктура. 

" Новите системи, които са оперативно съвместими и интегрирани в границите на противовъздушната защита на НАТО, ще подсилят доста качествата за отбрана на Алианса от всевъзможни въздушни закани ", добави той. 

Останалите страни, които се включват в самодейността, са Белгия, Чехия, Естония, Унгария, Латвия, Литва, Нидерландия, Норвегия, Словакия, Словения, Румъния и Обединеното кралство.
 Комплекс за противовъздушна защита Пейтриът/Ройтерс
Комплекс за противовъздушна защита Пейтриът/Ройтерс
Източник: skandal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР