България и Македония трябва да направят федерация! С този призив

...
България и Македония трябва да направят федерация! С този призив
Коментари Харесай

ВМРО: България и Македония трябва да направят федерация!

" България и Македония би трябвало да създадат федерация! " С този апел излезе VIII конгрес на Вътрешна македонска революционна организация, който се организира през вчерашния ден в София. В декларацията, която беше призната от делегатите, се изброяват целите и полезностите, които войводите изповядват и ще продължат да се борят за тяхното налагане в публичния живот на страната, оповестяват от пресцентъра на Организацията.

Ние сме Вътрешна македонска революционна организация. Ние сме българско национално придвижване. Наследници сме на възрожденската концепция за освобождението и обединяването на Отечеството в неговите три елементи – Мизия, Тракия и Македония. Пазим паметта, само че действаме в сегашното, се споделя още в документа.

Изповядваме актуалния, образован шовинизъм, съзнанието за общественост, за принадлежност към единната българска нация. Че България е там, където живее даже и един българин.

В декларацията са изброени 14 целта, за които Вътрешна македонска революционна организация е поръчител, и измежду тях са: сигурност, обучение, опазване на здравето и достъп до просвета за всички българи; енергийна самостоятелност посредством създаване на нови мощности (включително ядрени); работеща стопанска система и обективни правила за бинеса; конституционни промени, гарантиращи увеличението на президентските пълномощия, мажоритарността и директното допитване до народа; възбрана за гласоподаване на необразованите и неспазващите отговорностите си към държавата; ненамесата на финансирани от чужбина Неправителствени организации в политическите, религиозните и просветителните каузи на страната ни и други

Точка 14 е ориентирана напълно за политиката на България по отношение на Македония, а точно:

Интеграцията на Македония минава през признание на историческата истина, българските корени на днешното население и отбрана на неговите права. Затова и призоваваме държавните управления и политическите организации в Република България и районен съд Македония за основаване на федерация сред двете страни въз основата на общото ни културно-историческо завещание и общите ни геополитически ползи.

Ето цялостния текст на декларацията на VIII конгрес на Вътрешна македонска революционна организация:

Ние сме Вътрешна македонска революционна организация. Ние сме българско национално придвижване. Наследници сме на възрожденската концепция за освобождението и обединяването на Отечеството в неговите три елементи – Мизия, Тракия и Македония. Пазим паметта, само че действаме в сегашното.

Защото обичаме Родината си, ние работим за свободна, мощна и просперираща България. За стопански напредък, който обезпечава средствата за обучение, опазване на здравето, развъждане и образование на умни, здрави и мощни деца. Осигурява почтени старини. Ние тачим българската история, само че сме загрижени за днешния и утрешния ден. Знаем, че от него зависи самочувствието ни на българи.

Изповядваме актуалния, образован шовинизъм, съзнанието за общественост, за принадлежност към единната българска нация. Че България е там, където живее даже и един българин.

Затова ние имаме вяра в себе си, имаме вяра в народа си. В държавността, в силите си за смяна, в децата си. Вярваме, че е допустимо политиката да престане да бъде леговище за нарушители и че единственият заслужен живот е животът с отговорност пред народа, историята и закона.

Вътрешна македонска революционна организация Е ГАРАНТ ЗА:

1. Единение на българската нация. Защита на българската национална чест и достолепие, на правата на всеки българин в страната и чужбина.

2. Сигурност, обучение, опазване на здравето и достъп до просвета за всички българи.

3. Демографска политика в поддръжка за българското обичайно семейство, раждаемостта и тридетния модел.

4. Демонополизация на стопанската система и правила за бизнеса, поддръжка на родното произвеждане, високи приходи и пенсии.

5. Енергийна самостоятелност, посредством създаване на нови мощности (включително ядрени), съобразени само с българските ползи.

6. Разумно потребление на естествените запаси, екологично земеделие, поддръжка на дребните и междинните селскостопански производители.

7. Държавна поддръжка за разцвет, прекъсване на обезлюдяването и обезбългаряването на районите.

8. Конституционни промени, гарантиращи увеличението на президентските пълномощия, мажоритарността и директното допитване до народа.

9. Без привилегии за малцинствата. Забрана за гласоподаване на необразованите и неспазващите отговорностите си към страната.

10. Ненамесата на финансирани от чужбина Неправителствени организации в политическите, религиозните и просветителните каузи на страната ни.

11. България – свободна зона от демократични опити с човешката природа.

12. Недопускане на незаконна миграция и радикални религиозни идеологии в България.

13. Силна България в мощна Европа на нациите и отечествата.

14. Интеграцията на Македония минава през признание на историческата истина, българските корени на днешното население и отбрана на неговите права. Затова и призоваваме държавните управления и политическите организации в Република България и районен съд Македония за основаване на федерация сред двете страни въз основата на общото ни културно-историческо завещание и общите ни геополитически ползи.

В осъществяване на горепосочените цели Вътрешна македонска революционна организация ще работи за единство на всички националноотговорни обединения, сдружения и персони в България, изповядващи патриотичната концепция, уважаващи паметта, традициите, фамилните и християнските полезности.

Източник: epicenter.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР