България и Испания ще работят координирано и активно при формирането

...
България и Испания ще работят координирано и активно при формирането
Коментари Харесай

България и Испания ще градят заедно политиките по туризъм в ЕС

България и Испания ще работят координирано и интензивно при образуването и налагането на политиките в региона на туризма в границите на Европейски Съюз и Световната организация по туризъм към Организация на обединените нации (СОТ). За това се договориха в Мадрид министърът на туризма Зарица Динкова и държавният секретар по туризъм на Испания Росана Морийо по време на работна среща, която се организира на испански език.

„ Започнат е развой по оптимизацията на работата на СОТ, като Испания е една от страните, която ще съставлява Европа в него. Това е извънредно значимо за всички останали държави-членки на организацията ”, съобщи по време на срещата държавният секретар по туризъм на Испания.

Развитието в региона на туризма е приоритет и за двете страни. В идващите месеци ще се работи целеустремено за по-добра съгласуваност и повече реклама. Важно е да се увеличи и информираността по повод социално-икономическата значимост на сегмента. По публични данни на WTTC (World Travel & Tourism Council) към 2022 година в България 270 хиляди души са заети в областта на туризма и обвързваните с него подотрасли, в Испания те са 2,4 млн. индивида.

Испания е един от главните ни сътрудници в региона на туризма. Свързват ни доста неща, освен тъй като сме част от общото европейско семейство. Визиите ни във връзка с бъдещето на Европейски Съюз, в частност и на развиването на туристическия артикул, също се припокриват в огромна степен с оглед съвпадащи проблеми и ползи, съобщи от своя страна министър Динкова.

България взе участие постоянно на едно от най-значимите интернационалните изложби в туризма и най-голямото на пазар Испания - ревюто FITUR в Мадрид.

Зарица Динкова и Росана Морийо споделиха общите си цели за резистентност и цифровизация. Беше обменен и опит за положителни практики за развиването на висококачествени туристически артикули от палитрата на балнео и СПА, медицински, културно-исторически и авантюристичен туризъм. Сътрудничеството в тази област ще докара до увеличение на потока туристи сред двете страни.

По време на срещата беше издигнат и въпроса за значимостта на Шенген както за улеснение на свързаността, по този начин и за сигурността на туристите предвид на нарасналото напрежение на международната сцена.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР