България и Холандия споделят обща визия за Съвета за външна

...
България и Холандия споделят обща визия за Съвета за външна
Коментари Харесай

Холандският външен министър подари лалета и заобиколи въпроса за Шенген

България и Холандия споделят обща визия за Съвета за външна политика в Европейски Съюз и ще продължат да развиват икономическото си съдействие. Това съобщи на брифинг в Министерския съвет външният министър Екатерина Захариева след среща с холандския си сътрудник Стеф Блок във връзка 110 годишнината от определяне на дипломатическите връзки сред двете държав и.

Малко евентуално е до края на тази комисия да има бюджет за идната програмен интервал , само че с Холандия имаме общо шерване, че регионите, които имат потребност от повишаване на кохезията, би трябвало да получават целеви средства , сподели Захариева.

Двамата са разискали и присъединението на България към Шенгенското пространство . Холандският външен министър Стеф Блок изясни, че е наясно с граничния надзор, метода към трафика на хора, битката с корупцията. В тези области България има потребност от напредък и прецизна система за влизане в Шенген , безапелационен беше той.

През тези 110 години на дипломатически връзки нашите страни развиваха връзки в дух на партньорство и прагматизъм. Всяка година комерсиалният продан и туристическия поток сред двете страни нараства, по думите на Захариева. Според нея дребният и междинен бизнес в Холандия е от извънредно значение за страната ни.

По думите на Стеф Блок доста холандски компании са избрали да влагат в България, на което се дължи и положителното икономическо съдействие сред двете страни. Относно икономическото съдействие двамата дипломати са отдали огромно значение на развиването на нововъведенията, селското стопанство и свързване на бизнеса.

Холандският външен министър акцентира, че 80 милиона евро е инвестицията на холандски сдружения в България за миналата година .

По случай годишнината от двустранните връзки България подари 110 български рози, които ще бъдат засадени в Холандия. От своя страна министър Блок подари на София лалета - един от знаците на Холандия.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР