България и Холандия се обединяват около идеята за силен и

...
България и Холандия се обединяват около идеята за силен и
Коментари Харесай

Холандският външен министър е на посещение у нас

България и Холандия се сплотяват към концепцията за мощен и взаимен Европейски съюз с по-активна външна политика. Това стана ясно след днешните публични срещи у нас на министъра на външните работи на кралството Стеф Блок. Премиерът Бойко Борисов е определил като основна поддръжката на Холандия, както за Шенген, по този начин и за присъединението ни към еврозоната. Пред медиите Блок дефинира постигнатото като впечатляващо, само че съобщи, че е нужна по-стриктна система за битка с корупцията и незаконната миграция.


Визитата на Блок е по покана на вицепремиера Екатерина Захариева и във връзка 110 години от установяването на дипломатическите ни връзки с Холандия

И България, и Холандия дадоха своя избор за обединена и мощна Европа, бе очебийно на срещата в Министерския съвет.

Премиерът Борисов и вицепремиерът Захариева обявиха пред холандския първи посланик, че България продължава да следва задачата си да бъде допустимо най-близко до интеграционните процеси в Европейски Съюз.

Изключително значим акцент, към който и министър председателят Бойко Борисов и вицепремиерът Екатерина Захариева насочиха диалога пред холандския външен министър беше за това, по какъв начин страната ни охранява външната за Европейския съюз граница и желанието ни час по-скоро по въздух и вода България да бъде призната в Шенгенското пространство.

Бойко Борисов е определил като основна поддръжката на Холандия, както за Шенген, по този начин и за присъединението ни към еврозоната. От думите на Стеф Блок след срещата стана ясно, че Борисов му е посочил и доста фотоси, илюстриращи цялата система за защита на границите ни.

Пред медиите Блок дефинира постигнатото като впечатляващо, само че съобщи, че са нужни още гаранции от държавното управление и по-стриктна система за битка с корупцията и незаконната миграция.
Стеф Блок: Чухме за желанието на българското държавно управление за Шенген и го разбираме,но уповавам се, че и вие ще разберете, че народът на Холандия знае за огромния брой мигранти, които стигат до нашата страна, и би трябвало да се увери в безкомпромисния надзор на границата преди да допуснем България в Шенген.В тази посока, в битката с корупцията, е нужен спомагателен прогрес.Екатерина Захариева: Разбира се, че постоянно има място за усъвършенстване, само че България демонстрира, че освен охранява външните граници, само че това демонстрират и следствията които имаме против трафиканти, че единствено от началото на тази година са 100 случая, които се проверяват.
Затова и Борисов е поканил Блок да се запознае на място със системата за защита.

Холандия е задграничен вложител номер 1 в България бе очебийно още на днешната среща с взаимното предпочитание тази наклонност да продължи. Стеф Блок посочи и изключителните по думите му финансово стопански параметри на България. Подчерта и ролята на страната ни за стабилността на Балканите.

Символи на двете страни си размениха като дарове Блок и Захариева. От нея - 110 корена от българската роза „ Дамасцена ", а от него особено селектирано лале с името „ Сердика " и с цветовете на българското знаме.
 Нидерландия желае гаранции от България, с цел да влезе страната ни в Шенген Нидерландия желае гаранции от България, с цел да влезе страната ни в Шенген
Народът на Нидерландия знае огромния брой мигранти, които стигат до нашата страна и би трябвало да е убеден, че ще има извънредно мощен, прецизен надзор...
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР