България и Австрия са за по-бързо решаване на въпроса за

...
България и Австрия са за по-бързо решаване на въпроса за
Коментари Харесай

Посланиците на България и Австрия в Скопие: Не се месим във въпроса за името на Македония

България и Австрия са за по-бързо решение на въпроса за името на Македония, само че не се месят в процесите на договаряния сред Атина и Скопие, обявиха посланиците на двете страни в Македония, представени от телевизия Алсат-М.

Даниела Будинова, консултант в българското посолство в Скопие, изрази вяра, че разногласието ще бъде решен, само че съобщи, че България стои настрани от договарянията, с цел да не им навреди, съобщи Българска телеграфна агенция.

" Гърция към този момент е част от европейския клуб, а главното предписание на Европейски Съюз е консенсус. Значи ни би трябвало консенсус, би трябвало ни утвърждение от Гърция и този въпрос би трябвало да се реши. Надяваме се скоро да бъде открито решение, задоволително за двете страни ", сподели Будинова.

На същото мнение е и посланикът на Австрия, която ще поеме председателството на Европейски Съюз от България през втората половина на годината.

" Тази година е в действителност значима за Македония и за нейния прогрес ", съобщи дипломат Ренате Коблер.

Тази седмица край Атина е планувана нова среща на външните министри на Македония и Гърция Никола Димитров и Никос Кодзиас, а по-късно, на 17 май, не е изключена среща на министър председателите Зоран Заев и Алексис Ципрас в София по време на среща на върха ЕС-Западни Балкани, отбелязва Алсат-М.
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР