България и Армения подписаха програма за сътрудничество в областта на

...
България и Армения подписаха програма за сътрудничество в областта на
Коментари Харесай

Армения и България подписаха нова програма за сътрудничество в областта на образованието

България и Армения подписаха стратегия за съдействие в региона на образованието и науката за интервала 2023 - 2027 година Това оповестиха от Министерството на образованието и науката.

Предвижда се двете страни да продължат обмена на възпитаници, студенти и преподаватели. Министър Галин Цоков увери, че двустранното съдействие ще продължи посредством разнообразни стратегии за продан, семинари, специализации и други

По думите му в възобновената Програма се слага акцент и върху укрепването на двустранното научно съдействие , в това число изследването на опциите на Програмата на Европейски Съюз за научни проучвания и нововъведения " Хоризонт Европа ".

Спогодбата за съдействие сред държавните управления на България и Армения в региона на образованието, културата и науката е подписана още през 1994 година, като от време на време се договарят и подписват стратегии за съдействие.

Българската страна приема и до двама арменски студенти за присъединяване в летни семинари по български език, литература и просвета, надлежно един в Софийския университет " Св. Климент Охридски " и един във Великотърновския университет " Св. Св. Кирил и Методий ". Държавите поддържат и преподаването в своите висши учебни заведения на предмети в региона на българистиката и арменистиката.
 Цоков даде обещание учители за българските общности в Албания
Цоков даде обещание учители за българските общности в Албания

Над 260 деца ще учат български език през новата образователна година в Албания
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР