България хич не е зле като брой туристи, нито като

...
България хич не е зле като брой туристи, нито като
Коментари Харесай

Румен Драганов : България хич не е зле като брой туристи, нито като реклама

България никак не е зле като брой туристи, нито като реклама, която вършим в чужбина. Това съобщи в изявление пред БНР Румен Драганов от Института за разбори и оценки в туризма.

Около 170 000 пътувания в чужбина ще имат българите и към 820 000 ще са чужденците у нас, като 63% ще пътуват повече от веднъж в границите на тези 10 дни при започване на май.

През целия май ще той планува се надвишават 800 000 визити на чужденци в България,  а в този момент за Великден „ чакаме да дойдат към 70 000 за тази церемониалност от Източното православие. Това са хора, които към този момент са идвали, виждали са и в този момент водят свои близки другари “.

" По-голямата част ще са най-вече от Европейски Съюз – прилежащи на България страни ", посочи Драганов. И разгласи, че през летния туристически сезон у нас ще работят 360 000 българи и  към 14 0000 са чужденците, които привличаме годишно в България.

„ Това не е проблем на обществото, от кое място някой ще се напазарува служащи “, безапелационен е Драганов.


Според него този сезон у нас ще е по-силен от 2023 година

" Българският туризъм е квалифициран – това са предварителни контракти, подписани през 2022 година Това, което ще направи сегашният министър на туризма е за туристите през 2025 и 2026 година ", уточни туристическият анализатор.

Събедникът на медията добави: Ние вършим неточност, като споделяме „ няма средства за реклама “. Тъй като бюджетът на Министерство на туризма е към 26 млн. лева, от тях към 12 млн. лева отиват за реклама в изложби в чужбина, само че ние не считаме какво дава туристическият бизнес за присъединяване в другите платформи за резервации. Там всеки хотел дава 18% от това, което вие виждате като цена.  Сумарно се получава, че България има към 68 млн. евро за реклама. И в случай че го разделим на тези 12 млн. чужденци, които влизат в страната ни, виждаме, че даваме към 6 евро на чужденец у нас, а Гърция дава към 11 на влязал екскурзиант и в Турция е съвсем същото.

 

Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР