България е загрижена за ескалацията на напрежение между Йордания и

...
България е загрижена за ескалацията на напрежение между Йордания и
Коментари Харесай

МВнР: България е загрижена за напрежението между Йордания и Израел

България е загрижена за ескалацията на напрежение сред Йордания и Израел, след изявление на израелския министър на финансите Бецалел Смотрич в Париж. Това написаха от Министерството на външните работи (МВнР) в Туитър. 

Призоваваме за прецизно съблюдаване на интернационалните правила и осъждаме всевъзможни провокации, които биха могли да влошат така и така нестабилната обстановка, пишат още от ведомството. 

Израелският финансов министър Бецалел Смотрич, който дава отговор за администрирането на окупирания Западен бряг, беше разкритукуван, след като на конференция в Париж на 20 март съобщи, че не съществува палестинска история или просвета, нито има такова нещо като палестински народ, съобщи Ройтерс.

По време на речта си Смотрич е на подиум, затрупан с вид на израелското знаме, който демонстрира израелската страна с разширени граници, обхващащи Западния бряг, Източен Йерусалим, Газа и Йордания.

Йордания съобщи, че е получила уверения от страна на Израел, че държанието на израелския министър, не съставлява позицията на страната.
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР