България е в първите 15 сред най-добрите в света дестинации

...
България е в първите 15 сред най-добрите в света дестинации
Коментари Харесай

България проби сред топ дестинациите за винен туризъм, изпреварва Гърция и Австралия на световната карта

България е в първите 15 измежду най-хубавите в света дестинации за винен туризъм. Класацията е на английския уебсайт за пътувания

пътувания lastminute.com, който подрежда 30 страни - производители на вино, съгласно това дали има лозя, отворени за визити и провеждат ли се дегустации, брой и типове  международни награди за локалните виновност, междинни разноски за пътешестване до съответната страна (с насочна точка Лондон),  средни разноски за хотел и храна в нея, както и каква е междинната температура на въздуха.

В първите 15 от общо 30-те показани страни, България е на 13-то място, изпреварвайки обичайни мощни в тази област страни като Гърция и Австралия.

Италия е отпред на класацията с 33 лозови масива, които одобряват туристи, и 994 винарни с дегустации, както и над 19 хиляди награди за винопроизводителите. Втора е Франция, а на трето място - Испания. Южна Африка е на четвърто място и е най-добре представилият се неевропейски винопроизводител, предава dnevnik.bg.

България влиза в класацията с 20 лозови масива, приемащи туристи, и 43 благоприятни условия за дегустация, както и 406 награди, съчетани със относително ниските разноски за превоз и изхранване.

Ето по какъв начин наподобява Топ 15 на най-хубавите винени дестинации съгласно lastminute.com:

1. Италия

2. Франция

3. Испания

4. Южна Африка

5. Португалия

6. Аржентина

7. Грузия

8. Сърбия

9. Хърватия

10. Унгария

11. Чили

12. Кипър

13. България

14. Гърция

15. Австралия.
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР