България е в очакване на последната точка, която да постави

...
България е в очакване на последната точка, която да постави
Коментари Харесай

Очаква се ЦИК да обяви имената на новите депутати

България е в очакване на последната точка, която да сложи завършек на изборния развой. Днес би трябвало да разберем публично имената на всички 240 депутати от 49-ото Народно заседание.

Снощи изтече еднодневният период, в който 21 претенденти за народни представители, определени от два региона, трябваше да подадат заявление, в което да посочат от къде влизат като депутати. Част от тях са следните: От ГЕРБ - Бойко Борисов, Десислава Атанасова и Красимир Вълчев. От „ Продължаваме промяната-Демократична България " - Катя Панева. От Движение за права и свободи - Мустафа Карадайъ, Делян Пеевски и Йордан Цонев. От Българска социалистическа партия - Корнелия Нинова, Драгомир Стойнев и Кристия Вигенин. От „ Възраждане ” - Костадин Костадинов, а от „ ИТН " - Слави Трифонов.

По закон крайният период за оповестяване на депутатите е 9 април, а в понеделник, в „ Държавен вестник ” би трябвало да бъдат оповестени имената на новите 240. Това ще даде опция на президента да издаде декрет за свикването на Народното събрание. Очакванията са това да се случи незабавно след великденските празници.
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР