България е в най-тежката част на енергийната криза. Това заяви

...
България е в най-тежката част на енергийната криза. Това заяви
Коментари Харесай

Симеон Дянков: Има риск домакинства и бизнеси да останат без ток през зимата

България е в най-тежката част на енергийната рецесия. Това съобщи пред Нова телевизия някогашният финансов министър Симеон Дянков.

По думите му някои неща против рецесията са свършени, други занапред би трябвало да се случат. Не е трябвало помощите за тока да се дават на всички, а секторно.

Дянков сподели, че би трябвало да се подсигурява токът за бизнеса и хората. Според него опасността за липса на ток е действителна. " Притеснителното е, в случай че се гледат пазарите три месеца напред,те демонстрират цени над 1000 евро на мегават. Нашата система не е подготвена, в случай че това стане. Някои от търговците няма да могат да устоят, нямат оборотни средства. Най-лесното е те да излязат от пазара ", разяснява той.

Полша и Германия към този момент са въвели ограничения за търговците на ток. У нас такива ограничения не се плануват. Такива ограничения биха коствали сред 2 и 3 милиарда лв., съгласно сметките на някогашния финансов министър.

За зимата би трябвало да сме проведени страна по страна, проучва Симеон Дянков. Той поддържа изтеглянето на нов дълг от служебното държавно управление. 16 милиарда лв. ще ни трябват за запълване на недостига. Според него в този момент е неприятен миг за политическа рецесия и той не е оптимист за излаз от рецесията като цяло.
Източник: econ.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР