“България е в дълбока криза на държавността и демокрацията си.

...
“България е в дълбока криза на държавността и демокрацията си.
Коментари Харесай

Христо Иванов: Комисията на Манолова я има, защото прокуратурата не работи

“България е в дълбока рецесия на държавността и демокрацията си. Този парламент беше парламент на пропукването, на събуждането за независим живот по отношение на дългата изкуствена кома, в която беше вкаран да играе ролята на гумен щемпел на един министър председател, който нито идва в Народното събрание, нито го почита. Сега този парламент употребява тези 9 дни, с цел да съобщи обстоятелството, че е обособена власт. ” Така ръководителят на групата на Демократична България Христо Иванов заключи късия живот на 45-ото Народно заседание.
Той уточни, че Народното събрание не съумя да излъчи ръководство, нито да накара премиера и министрите в оставка да се явят пред него - дефинира бягството им от парламентарен надзор като
“Но той (парламентът - б.а.) сподели, че в България има политическа решителност да не се взе участие в остарялата политическа игра, да стартира нещо ново да се случва. Този развой няма да е елементарен, няма да е еднократен, в него ще има безпорядък, само че това е пропукването ”, добави Иванов. По думите му избраниците в 45-ото Народно събрание са потвърдили имунитета си към изкушенията, които Борисов предлага.
Според  Иванов е обикновено след невъзможността да се излъчи ръководство политическите сили да се извърнат назад към гласоподавателите си. Той добави, че на идните избори ще би трябвало да се организира диалогът с гласоподавателите за това кой какво ръководство предлага.
“Знаем какво ръководство не желаеме, време е да кажем какво ръководство желаеме и сме подготвени да подкрепим. Ние показахме, че сме подготвени да дадем поддръжка. Показахме, че сме подготвени да ивестираме старания, имаме стратегия, имаме потенциал и на тази база, изцяло умерено се явяваме на тези избори и чакаме да получим по-широка поддръжка ”, съобщи Христо Иванов. Той не се съгласи с изказванията, че в 45-ото Народно събрание няма разговор и добави, че “Демократична България ” е посочила подготвеност да води подобен. Изтъкна обаче, че отговорът на въпроса с кого би управлявало обединяването зависи от това
В коментар за последните съвещания на така наречен комисия по проверката, където свидетелства зърнопроизводителят Светослав Илчовски, той посочи, че тази комисия я има, тъй като прокуратурата не работи.
“Една година живеем без явен отговор на централен политически въпрос - дали министър председателят на тази страна може да бъде обвинен в тежка корупция. В същото време хора подават сигнали, ангажират се с имената си... и никой не ревизира тази работа. Затова има институции - да могат в тази мъгла да отделят зърното от плявата. Когато институциите не го вършат, когато институциите си затварят очите, както прави Гешев, това е рецесия ”, съобщи Христо Иванов.
На въпрос за настояването на “Демократична България ” за закриване на профилираното правораздаване, Ивановказа, че то се трансформира в инструмент за селективна принуда, а от закриването му “ще завоюва българският правов ред ”.
 
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР