България е сред държавите, получили подкрепа от НАТО за борба

...
България е сред държавите, получили подкрепа от НАТО за борба
Коментари Харесай

НАТО: България е сред държавите, на които помогнахме в борбата с вируса

 България е измежду страните, получили поддръжка от НАТО за битка против разпространяването на COVID-19. Това заяви генералният секретар на пакта Йенс Столтенберг. Той означи, че нашата страна, както и Литва, Полша и Румъния, са измежду страните, получили доставки на здравно съоръжение с полети, обезпечени от алианса.

Стотици тонове здравно съоръжение бяха пренесени с полети на НАТО по целия свят, уточни Столтенберг. Той означи, че на утрешното изключително съвещание на военните министри от алианса ще бъдат разисквани средносрочните и дълготрайните отблясъци от пандемията.

В отговор на въпрос на конференция Столтенберг посочи, че Русия не е желала подпомагане от НАТО за битка със болестта. Основната ни задача е да съгласуваме помощта за съдружниците, добави той. Генералният секретар разясни, че една от отговорностите на алианса е обезпечаването на резистентност, по тази причина на следващия ден министрите ще обсъдят въпроса със зависимостта от вноса на защитно съоръжение.

Работата на публицистите е извънредно значима, изключително през днешния ден. Видяхме държавни и недържавни играчи, които се възползваха от ситуацията, с цел да се опитат да всеят разделяне. Работим, с цел да открием и изобличим сходни старания. Откритите и свободните медии са най-хубавото средство против пропагандата, съобщи Столтенберг.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР