България е спомената, че е замесена във взрива на Кримския

...
България е спомената, че е замесена във взрива на Кримския
Коментари Харесай

Гечев заговори като руснаците: Конфликтът в Украйна е между НАТО и Русия, България няма място в чужди игри

България е упомената, че е забъркана във гърмежа на Кримския мост. Затова нашите служби за сигурност и институции би трябвало да ни дадат информация. Ако Русия твърди това – дано да даде доказателства. Да изчакаме следствените органи да си свършат работата. Не считам, че Русия желае да нападна България. Това съобщи в студиото на Нова ТВ депутатът от Българска социалистическа партия Румен Гечев.

Той беше безапелационен, че Българска социалистическа партия не подкрепя съветската агитация, а желае да се почисти името на България. 

Не желаеме да бъдем забъркани в тази история. За мен е изключено България да взе участие в тази терористична интервенция, упорства аленият народен представител.

Българска социалистическа партия и войната в Украйна

Румен Гечев разяснява и последните събития от спора в Украйна и желанието на Демократична България да бъде предоставена военна помощ на Украйна. Темата е изключително настояща на фона на огромните ракетни удари на Русия по цивилни и инфластруктурни обекти, жертва на които станаха стотици почтени хора. Депутатът на Нинова обаче избра да приказва с познатите опорки на Българска социалистическа партия за войната в Украйна, като по никакъв метод не осъди мракобесните дейности на съветските военни, против които се изправи целият цивилизован свят.  

Тук става дума за политики. България не трябва да взе участие във войната, включително и с даването на оръжие. Затова ще гласуваме срещу даването на оръжие на Украйна.  Нищо няма да ни накара да променим позицията си България да стои надалеч от военния спор. Няма да участваме във взимането на решения, което ще ни вкара във войната. България не би трябвало да влиза в геополитичесите игри – тъй като там борбата е сред НАТО и Русия на територията на Украйна. Това е геополитическа интервенция, по тази причина не желаеме нашата страна да бъде въвличана, нашите деца да водят война в тази война, изясни Румен Гечев и добави:  

Всички спорове са завършвали с договаряния и сключване на съглашение. Българска социалистическа партия счита, че би трябвало да се седне на масата за договаряния. В никакъв случай България не би трябвало да поддържа непознати игри.

Абсурден отговор даде той и на въпроса дали би трябвало да бъдат приети така наречен референдумите в четирите области в Украйна, които в прорез с интернационалното право бяха анексирани към Русия

Моята позиция за референдумите е като тази, каквато ще бъде на Националния съвет на Българска социалистическа партия. Не съм аз индивидът, който да каже би трябвало ли да бъдат признавани или не референдумите. Анексирането на тези територии – аз не съм правист по интернационално право и нямам персонално мнение. Партиите единствено споделят, че те са противозаконни, само че нямат решение на груповите си органи.

Българска социалистическа партия и постоянен кабинет

Преговори с всички, с изключение на с ГЕРБ, Движение за права и свободи и Възраждане, уточни Гечев. Има вид да се сформира постоянно държавно управление, в случай че се предложи стратегия, която ще помогне да мине България през сложните месеци, които престоят. Ние сме уверени, че е по-добре да има постоянно държавно управление, в сравнение с служебно. Мисля, че всичко е допустимо в границите на Конституцията на България, акцентира той. 
Източник: faktor.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР