България е с най-слаб икономически измежду държавите от Европейския съюз

...
България е с най-слаб икономически измежду държавите от Европейския съюз
Коментари Харесай

Европа срина Радев с тази ГРАФИКА - хората му потопиха България на дъното в ЕС, Румъния с 20 пъти по-голям икономически растеж за последните 3 месеца

България е с най-слаб стопански всред страните от Европейския съюз през третото тримесечие на годината, демонстрират оповестените във вторник (16 ноември) данни на Евростат.

Растежът на Брутният вътрешен продукт у нас е единствено с 0.4 %. В същото време за целия Европейски Съюз е регистриран междинен растеж от 3.9%, а в еврозоната – от 3.7 на 100.

Данните на са пряк удар от Европа за ръководството на Румен и служебните му кабинети, които самом за няколко месеца потопиха на дъното на Европейски Съюз, защото по време на ръководството на Бойко Борисов, Българя означи сериозен прогресивен тренд за първото тримесечие на годината.
свързани новини45398преди 17 часа
За съпоставяне максимален през третото тримесечие е регистриран в – с 8.0 на 100 или от България. Унгария и Полша регистрират надлежно 6.1 и 5.3 на 100, а Литва – 6 % напредък.

В своята есенна икономическа прогноза Европейската комисия разгласи, че чака действителният Брутният вътрешен продукт на да нарасне с 3.8% през настоящата година, ревизирайки прогнозната си надолу с 0.8 %. Според Брюксел nиските равнища на имунизиране и високите цени на силата съставляват краткосрочни провокации за възобновяване. Европейска комисия предизвестява също, че въздействието на по-високите цени на силата върху инфлацията и потреблението може да се окаже по-сериозно от предстоящото, а скорошното повишение на енергийните цени и на цените на храните са на път да подкопаят покупателната дарба на семействата с ниски приходи в България.

Европейската банка за възобновяване и развиване (ЕБВР) също ревизира надолу прогнозата си за растежа на българската стопанска система през 2021 година. В последния си отчет банката показва, че чака 4.3% на Брутният вътрешен продукт на през тази година. Оценката е надолу с 0.4 пункта по отношение на предходната прогноза на Европейска банка за възстановяване и развитие.

В обновената прогноза на Министерството на финансите общото действително повишаване на Брутният вътрешен продукт ще се резервира на ниво от 4% през тази година.През 2022 година икономическият ще се форсира до 4.6% заради мощното нарастване на вложенията, чака МФ.

Прогнозата на Европейска комисия за идната година е за на Брутният вътрешен продукт с 4.1%, а на Европейска банка за възстановяване и развитие – с 4.4 %.

Източник: pik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР