България е с най-нисък брой на ваксинираните срещу COVID-19 и

...
България е с най-нисък брой на ваксинираните срещу COVID-19 и
Коментари Харесай

Антирекорд в България: Най-малко ваксинирани и най-много починали в ЕС

България е с най-нисък брой на имунизираните против COVID-19 и в същото време с най-висока смъртност в Европейски Съюз, съобщи БГНЕС.
Процентът на имунизираните у нас към ноември доближава 29. Броят на умрелите е 325 на 1 милион души за 14-дневен интервал. По тези два индикатора страната ни се подрежда преди всичко в целия Европейски съюз.
След нас е Румъния, където са имунизирани единствено 43% – вторият най-нисък резултат в Европейски Съюз, а смъртността е надлежно 267 души на 1 милион за 14-дневен интервал.Данните на Европейския център за предварителна защита и надзор на болесттите демонстрират, че колкото повече ваксинирани против смъртоносната болест, толкоз е по-малко хора умират от COVID-19.
На челните позиции с най-вече имунизирани са Ирландия, Португалия, Малта, Дания, Белгия, Швеция и Финландия, където са имунизирани сред 83% и 93% от популацията. Тези страни са записали смъртност сред 0 и 29 души.
В Испания и Италия броят на ваксинираните е надлежно 83% и 82%, а броят на умрелите е 3 и 9.
Данните слагат на показ и географски разлики. Страните от Западна и Северна Европа са на първо време по брой на имунизираните, до момента в който страните от Централна и Югоизточна Европа не регистрират положителни резултати.
Със относително висока смъртност и по-малък брой имунизирани са Полша, Чехия, Унгария и Прибалтийските страни.
Източник: bulnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР