България е представена от четирима плувци в третия ден на

...
България е представена от четирима плувци в третия ден на
Коментари Харесай

Два финала и един полуфинал за България във вечерната сесия на европейското първенство в малък басейн

България е показана от четирима плувци в третия ден на европейското състезание в дребен басейн в Отопени.

В утринната сесия, Калоян Левтеров взе участие на 100 метра тил. Левтеров приключи седми в четвърта серия с резултат 52:46 сек. и записа народен връх. Той стана и първият българин с време под 53 секунди. Резултатът му обаче не стигна за полуфинал и българинът се подреди на 21-о място в сериите. Левтеров ще взе участие в преплуване за установяване на втората запаса за полуфиналите със сърбина Никола Ацин, който даде същото време.

Петър Мицин записа резултат от 1:55.28 сек. в първа серия на 200 м. бътерфлай и се класира за полуфиналите, които ще са във вечерната сесия в 19:34 ч.

Освен Мицин, във вечерната сесия ще вземат участие и Диана Петкова и Габриела Георгиева, които са финалистки.

Диана Петкова ще взе участие във финала на 100 метра съчетано. Националката даде пето време в полуфиналите през вчерашния ден с нов народен връх 58.81 секунди, само че след надпреварата бе дисквалифицирана от съдиите. След контестация от българския щаб решението бе преразгледано и Петкова ще започва довечера в 18:58 ч. във втори кулоар.

Преди това Петкова отпадна на полуфиналите на 100 метра бруст, откакто се подреди четвърта с 1:05.75 минута в първия полуфинал и приключи десета в крайното нареждане в дисциплината.

България ще има още една участничка в основните стартове в четвъртък, откакто Габриела Георгиева се класира за финала на 200 метра тил при дамите.

Георгиева направи мощно плуване в коронната си дисциплинираност и финишира с четвърто време в полуфиналите 2:04.37 минути - нов народен връх. Финалът е довечера от 18:00 ч.

Прякото предаване по Българска национална телевизия 3 и на уеб страницата ни ще стартира в 18:00 ч.!





Намерете Българска национална телевизия в обществените мрежи:,,,
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР