България е подкрепила, без резерви, резолюция на ООН за демократизацията

...
България е подкрепила, без резерви, резолюция на ООН за демократизацията
Коментари Харесай

България е подкрепила, без резерви, резолюция на ООН третия пол

България е подкрепила, без запаси, резолюция на Организация на обединените нации за демократизацията и изборите, в която са включени термините " полова еднаквост ", друга от биологичната и " дами в цялото им многообразие ", обхващащ също биологични мъже, които се разпознават като дами. Това оповестяват от асоциация " Общество и Ценности " в персоналната си страница във Facebook.

Българските представители не са подкрепили препоръчаните ремонти за отпадане на проблематичните термини, нито са създали запаса, с оглед решенията на Конституционния съд от 2018 и 2021г., във връзка пол и полова еднаквост.

В тази връзка асоциация " Общество и Ценности " насочва питане до министъра на външните работи на какво се основава позицията на България да не поддържа предложенията на други страни за отпадане на гореспоменатите термини от текста на резолюцията, нито да направи запаса във връзка с тяхното значение.

Въпросът е издигнат въз основа на решенията на Конституционния съд във връзка с пол и полова еднаквост и тяхната задължителност за всички държавни органи и жители на страната ни, както и на изпратената от страната ни позиция до Организация на обединените нации година по-рано, в която се застъпва конституционното значение на " пол и полова еднаквост ", показват от сдружението.

Гласуването в Организация на обединените нации е станало на 16 декември 2021 година Правителството на Кирил Петков бе определено от Народното събрание на 13 декември. В него министър на външните работи стана Теодора Генчовска, номинирана от Има Такъв Народ. Българската позиция евентуално е направена преди този момент, по време на служебния министър на външните работи Светлан Стоев.
Източник: inews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР