България е нетен износител на електроенергия, така че по отношение

...
България е нетен износител на електроенергия, така че по отношение
Коментари Харесай

Ангел Семерджиев: България е износител на ток, не би трябвало да имаме недостиг за вътрешно потребление

" България е чист експортьор на електрическа енергия, тъй че във връзка с опциите за доставка на ток за вътрешното ползване не би трябвало да има никакъв проблем. Ако няма някакъв огромен проблем, не би трябвало да има дефицит на електрическа енергия, защото ние продължаваме да изнасяме прекалено много електрическа енергия ".

Това съобщи пред БНР някогашният ръководител на КЕВР Ангел Семерджиев. " За битовите консуматори цените на електрическата енергия сега, а и каквито се обрисува да работят и през зимния интервал, не са се трансформирали значително от предходната година и са надалеч от същинските пазарни цени. Това е една мярка, която в България беше подхваната, тъй че битовите консуматори не би трябвало да изпитват усложнение. За индустриалните консуматори обстановката е друга - там също работи механизъм, който подкрепя заплащането на електрическата енергия. Важно е, че ток ще има и индустриалните консуматори, които съумеят да се приспособят към високите цени на електрическата енергия, ще продължат да работят и ще бъдат конкурентоспособни - при тия равнища, които тук имаме, съпоставено с промишлеността в Европа ", разяснява той.
По думите на Семерджиев няма заплаха поради взаимност в Европейски Съюз българските производители да субсидират жители на други страни в Съюза:

" Няма задоволително информация, а е доста значително, по какъв начин ще се преразпределят тези средства, които ще се натрупват във фондовете, сред другите страни. Трябва добре да се намерения и да се отстоява българската позиция, защото е известно, че България е една от най-бедните енергийно във връзка с семействата в Европейски Съюз ".
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР