България е на трето място в света по IT специалисти

...
България е на трето място в света по IT специалисти
Коментари Харесай

България е на трето място в света по IT специалисти на глава от населението

„ България е на трето място в света по IT експерти на глава от популацията. Това е извънредно добре развъртян бранш у нас “, сподели министърът на нововъведенията и растежа Милена Стойчева по време на срещата си с генералният шеф за обучение, юноша, спорт и просвета в Европейската комисия Пиа Хансен Двете разискаха развиването на нововъведенията в образованието в Европейския съюз в Брюксел.

Стойчева посочи, че България от дълго време не е дестинация за аутсорсинг и нископлатена работна ръка, а място, в което се развиват и работят квалифицирани и образовани хора съобщи, че капацитет за развиване у нас имат и аутомотив секторът, микроелектрониката, мехатрониката, софтуерното инженерство, изкуственият разсъдък, биотехнологиите, културните и изобретателни промишлености.

На срещата в Брюксел беше доказано, че ще има съдействие в региона на изобретателните промишлености, културата и поддръжката на научната и развойна активност като основа за основаване на нововъведения с висока добавена стойност.
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР