България е на 42-ро място от 128 държави в класацията

...
България е на 42-ро място от 128 държави в класацията
Коментари Харесай

Исландия е най-безопасната страна в света, България е 42-ра

България е на 42-ро място от 128 страни в класацията за най-безопасните страни в света, демонстрират данните на Global Finance за 2019 година. Проучването е осъществено въз основата на три фактора - военни спорове, престъпност и риск от естествени бедствия.

Всеки един от тези три фактора имат тежест, тъй че мощното въздействие единствено на един от тях може да повлияе и на крайното нареждане на страните. Така да вземем за пример Съединени американски щати са на 65-то място поради риска от закононарушения против личността и риска от естествени бедствия, макар че са мощно развита стопански страна. Япония пък е 43-та поради непрекъснатия риск от трусове.

В челото на класацията - топ 20 - са 16 европейски страни с развити стопански системи и доста положителни системи на опазване на здравето. Извън тях двайсетицата се добавя от Катар, Сингапур, Нова Зеландия и Канада.

Начело е Исландия с показател на сигурност 6.16. Швейцария и Финландия допълват първата тройка. Следващата тройка е Португалия, Австрия и Норвегия.

В долната част на таблицата са страни, в които и трите фактора въздействат мощно. Например Гватемала, Салвадор и Бангладеш страдат от естествени бедствия, само че в тях слабата стопанска система води и до увеличена престъпност.

Единствените две европейски страни, които са под Съединени американски щати в подреждането са Русия - 108-ма и Украйна - 116-та.

България е на 42-ро място в класацията за 2019 година. Едно място под нас е Япония, а Гърция и Сърбия са надлежно 57-ма и 58-ма.
Източник: dir.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР