България е изразила готовност да дари своя флот от изтребители

...
България е изразила готовност да дари своя флот от изтребители
Коментари Харесай

Изтекли доклади на Пентагона: България е предложила да даде на Украйна своите изтребители

България е изразила подготвеност да подари своя флот от изтребители МиГ-29 на Украйна. Това е станало на 23 февруари, оповестява. Медията разгласява изтекли  онлайн свръхсекретни документи на Пентагона.

Tова деяние на страната ни е оценено като " предизвикателство ", защото би оставило България без изтребители, с които да извършва задачите си по Air Policing, до момента в който не бъдат създадени в Съединени американски щати чаканите у нас F-16.

Изтеклият документ разкрива какво считат Съединени американски щати за желанията на някои европейски страни да дарят бойни самолети на Украйна, която упорства за изтребители от повече от година.

Сам преди дни стана ясно, че Министерството на защитата е оповестил о социална поръчка за ремонт на шест мотора за самолети МиГ-29, като прогнозната стойност е 19,2 млн. лева . с Данък добавена стойност.

Секретните документи на американското разузнаване се появиха в обществените мрежи предходната седмица. Първоначално бяха оповестени материали за проектите на Украйна за контраофанзива. По-късно бяха разкрити и документи за Китай и Близкия изток. Министерството на правораздаването на Съединени американски щати стартира следствие.

Ройтерс цитира американски публични лица, съгласно които Съединени американски щати не изключват, че документите, изтекли в интернет, може да са били подправени. Източниците на CNN обаче удостоверяват, че те са достоверни.
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР