България е готова да съдейства на българи, които искат да

...
България е готова да съдейства на българи, които искат да
Коментари Харесай

МВнР: България е готова да съдейства на българи, които искат да напуснат Русия

България е подготвена да спомага на българи, които желаят да изоставен Русия, съобщи министърът на външните работи Николай Милков.

За момента няма статистика какъв брой са сънародниците ни в Русия. Тези с двойно поданство се третират като съветски жители, до момента в който са на територията на Русия, и за тях има военни отговорности.

МВнР прикани да не се пътува до Русия, а българите там да обмислят овакантяване на страната

" Има хора, които са се обърнали към посолството, в контакт сме с тях. Ние имаме възможни планове да създадем опит, да речем, някои хора, които могат да търсят подобен вид подпомагане, имам поради единствено български жители, студенти главно, да се опитаме да организираме прекачване към България, или да им предоставим, в случай че има такава опция, и опцията за нощувки в комплекса на посолството. Засега не са постъпили съответни претенции, които да би трябвало да удовлетворим, по-скоро това са наши превантивни изследвания и дейности. "

България не признава резултатите от референдумите в следените от съветските сили украински области Донецка, Луганска, Херсонска и Запорожка, удостовери външният министър Николай Милков.

" Става дума за референдуми, които ние не можем да признаем като резултат, и не ги считаме за правно обвързващи. Считаме, че те са проведени в ненормални условия, в изискванията на окупация, защото това за нас са украински територии, част от територията на Украйна, такава, каквато ние поддържаме ".

Снощи България е получила предложенията, които ще бъдат включени в осмия пакет европейски наказания против Русия. В момента се прави оценка, с цел да се образува българската позиция. Според Милков глобите би трябвало да засилят натиска против Москва.
Източник: moreto.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР