България е една от трите най-богати на минерална вода територии

...
България е една от трите най-богати на минерална вода територии
Коментари Харесай

Минералните извори на Родопите - да се потопиш в безвремието!

България е една от трите най-богати на минерална вода територии на планетата.Тя е на второ място след Исландия по дебит — всяка секунда от земните глъбини бликат към 5000 литра вода. На територията на България извират всички познати класове минерална вода, а качествата й са безспорни.
Прочетете още
Именно това е повода едни от най-старите селища на нашата територия да са учредени към термални извори още в древността. Траките първи разкрили лечебните свойства на водите и почнали да строят своите градове наоколо до тях. Така са били учредени градове като София, Хисаря, Сандански, Кюстендил и други

В региона на Девин, който е измежду най- известните балнео курорти в България, също има следи, че регионът в древността е била населяван от тракийското племе беси, а по-късно от римляните. Най-ранните открити следи от живот край Девин са от бронзовата ера. В местността „ Потреба “ има руини от тракийско населено място и светилище. Трако-римско населено място край града е съществувало през 4 век.

Минералните води в региона са подобаващи за лекуване и профилактика на разнообразни типове болести на опорно-двигателния уред, нервната система, половата система, сърдечно-съдови, стомашно-чревни, чернодробни, бъбречно-каменни и кожни болести.

Лекарите ги предлагат при  дегеративни ставни болести,  след травматични и ортопедични болести – травми. увреждания на меките тъкани, при  плексити, радикулити, неврити, стерилитет, простатити и други

Изследвания демонстрират, че водата от изворите край Девин се отразява благотворно и при болести на сърдечно-съдовата система като  хипертонична болест, исхемична болест на сърцето и след инфарктни положения. Също по този начин при кожни заболявания-  екземи, дерматити, псориазис и други

В Девин има няколко минерални извора с температура 37-44 С. Лечебните качества на девинските минерални извори се дължат на междинната им минерализация, слабата киселинност и високата температура. Топлите минерални извори са в основата на локалната стопанска система – бутилиране и лекуване посредством нея. В града има два открити басейна с топла минерална вода – в центъра и местността „ Струилица “.

Девин се слави и с няколко съвременни, които оферират всички процедури за балнеолечение, козметика и масаж, познати в България.  При нашето забързано всекидневие, стрес и отмалялост, от ден на ден хора употребяват свободното си време, с цел да се  възстановят и да се погрижат за здравето си. А най- положителният метод да извършите това в студените и дъждовни есенни дни, е да редувате топъл минерален басейн със сауна, джакузи, масаж и някои от десетките витализиращи процедури, които оферират центровете.



В СПА центъра на хотел  експерти изследват здравния профил и изготвят стратегия, съобразена с самостоятелните потребности на посетителя. Пътят на насладата минава през няколко басейна, финландска и билкова сауна,  инфрачервена кабина, авантюристичен душове, зона за бездънен релакс, дизайнерска арома парна баня, лакониум, мразовит душ. Родопските ритуали на дълголетието включват разнообразни регенериращи лечения, процедури с полускъпоценни камъни и възстановяващи разтривки и вани.  Всеки, който е решил да ги опита, схваща какво значи да се потопиш в безвремието.



 
Източник: trafficnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР