България е една от малкото държави в Европейския съюз (ЕС),

...
България е една от малкото държави в Европейския съюз (ЕС),
Коментари Харесай

Зам.-министър Неков: България е една от малкото държави в ЕС, която е заложила в Стратегическия си план 60% национално съфинансиране за развитие на селските райони

България е една от дребното страни в Европейския съюз (ЕС), която е заложила в Стратегическия си проект 60% национално съфинансиране за развиване на селските региони, което демонстрира ясното ни предпочитание за рационализация на земеделския бранш “.

Това съобщи заместник-министърът на земеделието Момчил Неков по време на среща със аграрни производители от Азербайджан. Той показа в резюме развиването и бъдещето на българското земеделие. Заместник-министър Неков обърна особено внимание върху поддръжката, която се планува в Стратегическия проект за земеделие и развиване на селските региони в идващия програмен интервал 2023-2027.

Аграрният заместник-министър акцентира значимостта от развиването на нововъведенията и дигитализацията в селското стопанство, като показа опциите, които Националният проект за възобновяване и резистентност планува за повишение на устойчивото ръководство и конкурентоспособността на аграрния бранш.

Представителите на Азербайджан показаха интерес за съдействие в региона на пчеларството, както и за реализиране на директни контакти с бизнеса.

Срещата се реализира със съдействието на Центъра за икономическо развиване и е в границите на негов план, финансиран от Делегацията на Европейски Съюз в Азербайджан, който има за цел да подкрепи и насърчи дребните и междинните фермери да се развиват по-успешно и да осъществят по-лесно продукцията си на пазара.
Източник: novinata.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР