България е една от малкото държави, които могат да получат

...
България е една от малкото държави, които могат да получат
Коментари Харесай

България е сред малкото държави, които могат да получат газ от Азербайджан преди зимата

" България е една от дребното страни, които могат да получат в допълнение количество газ от Азербайджан преди зимата. В незабавен порядък е създадена скица, която към този момент е препоръчана и кардинално подкрепена от азиатската страна, която планува реализацията на бартер – ток против синьо гориво ". Това заяви министърът на стопанската система и промишлеността Никола Стоянов пред Българска национална телевизия.

Тази седмица той бе на посещаване в Азербайджан, където схемата е била препоръчана и разисквана.

„ Към момента всички страни търсят спомагателни количества газ. Ако успеем да осъществяваме тази скица обаче ще бъдем измежду малцината страни, които ще съумеят да го получат “, сподели Никола Стоянов.

Той разясни, че цялото произвеждане на ток на Азербайджан е на газ и по тази причина сходна опция съставлява интерес и за тях. Заедно с това са били доказани 1 милиард куб. метра годишно, които от началото на октомври ще тръгнат към страната ни. Водят се диалози и за заявяване на спомагателни още 1 милиард куб. метра газ годишно, след завършването на разширението на южния кулоар.

„ Това ще е допустимо към 2025 – 2026 година, само че в този момент е моментът страната ни да контракти тези количества, в противоположен случай те ще бъдат заети от други страни “, изясни икономическият министър и акцентира, че се работи по всички благоприятни условия за диверсификация на страната ни.

През предходната седмица Министерството на стопанската система и промишлеността заяви за съмнителна процедура – болшинството от сдруженията в системата на институцията са сключили контракти с една и съща адвокатска адвокатска фирма като общата сума по тях надвишава 400 000 лева Получена е информация, че тази адвокатска фирма, по същото време, е сключила и контракт с Държавен фонд „ Земеделие “, по който е усвоила над 200 000 лева

„ В тази връзка сигнализирахме КПКОНПИ за началника на кабинета на предходния вицепремиер госпожа Ели Спасова и се надяваме на бързи резултати. Хората имат право да знаят на какъв принцип са определени тъкмо тези юристи и дали един от съдружниците в тази адвокатска фирма е в директна роднинска връзка с въпросната дама “, разяснява Никола Стоянов.

Източник: dnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР