България е ангажирана с охраната на една от ключовите външни

...
България е ангажирана с охраната на една от ключовите външни
Коментари Харесай

МВР министърът Калин Стоянов от Брюксел: Предотвратили сме над 170 хил. опита за незаконно преминаване на границата

„ България е ангажирана с защитата на една от основните външни граници на Европейски Съюз – тази с Република Турция. За първите 10 месеца на т.г. са предотвратени над 170 хиляди опита за нелегално прекосяване на границата, което е с 21 % повече за същия интервал, по отношение на предходната година ".

Това заяви министърът на вътрешните работи Калин Стоянов на интернационална конференция в Брюксел, инициирана от еврокомисар Илва Йохансон.

По думите на министър Стоянов задачата на Министерство на вътрешните работи е дейно наказателно гонене на каналджиите. Министърът акцентира също, че интензивно се работи и за противопоставяне на обвързваните с каналджийство закононарушения.От началото на годината са формирани 1277 досъдебни производства за подкрепяне на нелегално прекосяване на границата и противозаконния престой в страната, което е с 60% повече, по отношение на същия интервал на предходната година, заяви още министър Калин Стоянов.

“Има и доста нарастване на наказаните лица. За първите 9 месеца са наказани 809 души по линия на каналджийството, което е с растеж от 31% “, добави той. Стоянов акцентира още, че за интервала от август до октомври са конфискувани 400 моторни транспортни средства, употребявани за транспортиране на мигранти.

 
Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР